„Kreipiamės į viso pasaulio rašytojų organizacijas, leidėjus, literatūros festivalius, kviesdami nutraukti visus ryšius su Rusijos rašytojų sąjunga ir visais jos nariais.

Agresijos ir karo su Ukraina akivaizdoje Rusijos rašytojų organizacija stojo Putino valdžios pusėje, prisijungdama prie oficialiosios Rusijos melo ir dezinformacijos srauto, savo laikraštyje „Literaturnaja gazeta“ 2022 vasario 28 dieną paskelbdama kreipimąsi, teisinantį ir palaikantį kruviną Rusijos agresiją, kurį, be kitų, pasirašė Rusijos rašytojų sąjungos vadovai ir daugelis jos narių.

Šiame pareiškime ciniškai iškraipomi faktai apie Rusijos ilgai planuotą ir dabar vykdomą Ukrainos okupaciją. Karas, kurio metu rusų armija taikiniais tikslingai renkasi civilių gyvenamus būstus, vaikų ligonines, prekybos centrus bei muziejus, minėtame pareiškime vadinamas „Rusų specialia operacija, skirta, kad pasaulyje įsigalėtų taika.“ Šiame pranešime, be kitų melų ir tikrovės neatitinkančių teiginių, randame ir tokių pavojingų iškraipymų kaip antai: „Džiaugiamės matydami, kad daugelis ukrainiečių praregi ir sutinka rusų armiją su vėliavomis.“ Tolesnis bendravimas su tokias ir panašias melagienas skleidžiančia Rusijos Rašytojų sąjunga ir jos nariais prilygtų žudikiškos Rusijos politikos palaikymui.

Raginame viso pasaulio literatūros ir kultūros organizacijas nutraukti bet kokius ryšius ar bendradarbiavimą su Rusijos karą Ukrainoje palaikančiomis valstybinėmis Rusijos Federacijos institucijomis“, – skelbia Lietuvos rašytojų sąjunga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)