Literatūros kūrėjus ir vertėjus vienijančio Tarptautinio PEN klubo organizuotame laiške, kuris taip pat išsiųstas ukrainiečių ir rusų kalbomis, rašytojai reikalauja Rusijos prezidento Vladimiro Putino nutraukti savo invaziją Ukrainoje.

„Vieningai smerkiame beprasmį karą, kariaujamą prezidentui Putinui atsisakius pripažinti Ukrainos žmonių teises be Maskvos kišimosi diskutuoti apie savo būsimą lojalumą ir istoriją“, – rašė jie.

„Vieningai remiame rašytojus, žurnalistus, menininkus ir visus Ukrainos žmones, išgyvenančius savo tamsiausias valandas. Palaikome jus ir jaučiame jūsų skausmą“, – sakoma laiške.

Tarp kitų pasirašiusiųjų yra filipiniečių žurnalistė Maria Ressa, pernai su rusų opozicinio laikraščio „Novaja gazeta“ vyriausiuoju redaktoriumi Dmitrijumi Muratovu pasidalijusi Nobelio taikos premiją.

D. Muratovas ketvirtadienį internete išplatintu vaizdo pareiškimu pasmerkė V. Putiną dėl invazijos į Ukrainą ir sakė, kad jam ir jo redakcijai dėl to gėda.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją