„Smerkiame ir niekaip netoleruojame Rusijos pradėto karo veiksmų, kurie vasario 24 d. buvo nukreipti prieš demokratinę Ukrainos valstybę. Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos vardu kviečiame kultūros atstovus telktis ir palaikyti ukrainiečius bei skleisti žinią apie dabartinę visai Europai labai skaudžią ir itin sudėtingą situaciją“, – teigia NKIKIA valdybos pirmininkė Živilė Diavara.

Ukrainos kultūros fondo išplatintame pranešime teigiama, kad šalis pasiruošusi ginti savo laisvę, tačiau jai reikia palaikymo ir pagalbos. NKIKIA kviečia kūrybinio sektoriaus atstovus palaikyti Ukrainą teisėtoje kovoje ginant savo šalį bei demokratines vertybes. Asociacija skatina organizuoti tikslinius kultūrinius renginius, skirtus paremti Ukrainą. Ž. Diavara pabrėžia, kad šiuo metu labai svarbu kuo plačiau skleisti pasauliui žinią apie esamą Ukrainos padėtį ir suteikti ten esantiems koncentruotą pagalbą, kurios pagrindiniai nešėjai Lietuvoje yra organizacija „Blue / Yellow“, nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras „Stiprūs kartu“, penkios nevyriausybinės organizacijos: Lietuvos Raudonasis Kryžius, „Maisto bankas“, Lietuvos Caritas, Maltiečiai ir „Gelbėkit vaikus“, kurie vienijasi su iniciatyva „Stiprūs kartu“ teikiant pagalbą ukrainiečiams, bėgantiems į Lietuvą nuo karo Ukrainoje.

NKIKIA taip pat ragina netylėti ir Rusijos inteligentijos atstovus bei pasisakyti prieš karą.

„Tikime, kad Rusijos inteligentijos ir kultūros atstovai žino, kad tai, kas vyksta, yra pražūtinga ne tik Ukrainai, bet ir visai Europai, todėl kviečiame nesitaikstyti su karo padariniais bei garsiai išsakyti savo poziciją“, – ragina NKIKIA valdybos narys, Lietuvos dizaino asociacijos pirmininkas Algirdas Orantas.

NKIKIA valdybos narys, „Low Air“ šokio teatro ir mokyklos įkūrėjas Laurynas Žakevičius taip pat reiškia paramą Ukrainai ir kreipiasi į ten gyvenančius menininkus: „Kviečiame dalintis grotažyme #ArtistsForPeace ir pranešimu apie pagalbą Ukrainos menininkams savo socialiniuose tinkluose.“
Aukas Ukrainos gynybai renka Viešoji įstaiga Mėlyna ir geltona (Blue / Yellow).

Pagalbą pabėgeliams organizuoja nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras „Stiprūs kartu“ www.stipruskartu.lt. Daugiau informacijos galite rasti socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje:
https://www.facebook.com/MesStiprusKartu

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją