M. Karbauskis yra V. Majakovskio teatro meno vadovas. Jis taip pat yra Lietuvos politiko, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sajungos (LVŽS) vadovo Ramūno Karbauskio brolis.

Jis yra pelnęs „Auksinės kaukės“ premiją ir 2005-aisiais – jo režisuotas spektaklis pagal Williamo Faulknerio (Viljamo Folknerio) pjesę „Kai aš gulėjau mirties patale“ tuomet pripažintas geriausiu mažosios formos draminiu kūriniu.

„Auksinės kaukės“ apdovanojimus teatro profesionalams už geriausius sezono darbus 1993-iaisiais įsteigė Rusijos teatralų sąjunga. 23-iąjį kartą vykusiuose apdovanojimuose iš viso buvo pristatyta per 900 paraiškų, atrankoje dalyvavo 614 dramos bei 325 muzikiniai spektakliai, pastatyti 130-yje miestų. Pernai rusų kritikai ir teatralai prestižinį apdovanojima geriausio užsienio spektaklio kategorijoje skyrė Eimunto Nekrošiaus spektakliui „Borisas Godunovas“, pastatytam pagal Aleksandro Puškino istorinę dramą Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės