Tarp pasisakiusių prieš Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje – televizijos laidų vedėjai Ivanas Urgantas, Anastasija Ivleeva, Ksenia Sobchak, dainininkai Jurijus Ševčiukas, Sergejus Lazarevas, Valerijus Meladzė, Ivanas Dornas, Maniža, Teona Kontridzė, futbolininkas Fiodoras Smolovas, šachmatininkas Ianas Nepomniachtchi, aktoriai Chulpan Khamatova, Marina Kozdinaum, Danila Kozdinaba Katerina Shpitsa, Daria Poverennova, Alika Smekhova, rašytojai Aleksandras Cipkinas, Borisas Akuninas, komikai Aleksandras Dolgopopovas, Denisas Alienas ir kt.

Valerijus Meladzė, dainininkas: istorija viską sustatys į vietas

Valerijus Meladzė pasidalino vaizdo įrašu, kuriame pareiškė:
„Atsitiko tai, kas negalėjo ir neturėjo atsitikti. Istorija kada nors įvertins ir viską sustatys į savo vietas“.

Šiandien jis sakėsi norintis paprašyti, maldaujantis sėsti prie derybų stalo.

„Žmonės turi mokėti derėtis, dėl to mums duota kalba, dėl to mums buvo suteikti visi gebėjimai. Žmonės neturi žūti. Tai turi būti sustabdyta“, – sakė V. Meladzė.

Jurijus Ševčiukas, muzikantas: šis karas reikalingas psichams

„Šiandien susirinkome į repeticiją su muzikantais, visi šokiruoti.<...>Nesikeiksime <...> net nėra ką sakyti. Man net sunku kalbėti“, – BBC sakė J. Ševčiukas.

Jurijus Ševčiukas

„Šis karas reikalingas psichams, kurie išėjo iš proto, kremliniams, žmonėms, kurie prisirišo prie feodalinio mąstymo. Dabar galvoju, ką gali padaryti visuomenė. Mes esame numatę gastrolių, mes galvojam – važiuoti ar ne, ką groti jei važiuosime? Viena vertus, neorganizuoti koncertų, kurie yra suplanuoti...arba atvirkščiai, pasikalbėti apie visa tai. Galbūt tai netgi būtų teisinga. Ar aš bijau? Daryk, ką privalai, kaip bus, taip“, – samprotavo jis.

Borisas Akuninas, rašytojas: beprotybė laimėjo

Rašytojas Borisas Akuninas sakė, kad vasario 24 dieną prasidėjo nauja, baisi era: „Iki pat pabaigos negalėjau patikėti, kad Putinas pradės šį absurdišką karą – ir klydau. Visada tikėjau, kad protas galiausiai nugalės – ir aš klydau. Beprotybė laimėjo“.

Borisas Akuninas

„Žmonės miršta, liejasi kraujas. Rusiją valdo psichiškai sutrikęs diktatorius, o blogiausia, kad ji pareigingai seka paskui jo paranoją. Žinau, kad Putinlandas ir Rusija nėra tas pats, bet dabar visam pasauliui nėra jokio skirtumo“, – pridūrė jis.

Andrejus Makarevičius, muzikantas: negi dar manome, kad nešame taiką?

Muzikantas, grupės „Mašyna vremeni“ lyderis Andrejus Makarevičius, ne kartą ir anksčiau palaikęs Ukrainą, feisbuke pakabino klausimą ore: „Negi mes vis dar manome, kad nešame taiką ir nepriklausomybę Donbasui? Ar tiesiog užpuolėme Ukrainą?“

Liudmila Ulickaja, rašytoja: aš gedžiu

„Mums tai didelė nelaimė, gėda. Manau, kad yra mūsų santykiams su ukrainiečiais įkaltas kuolas, vargu ar tai padės sustiprinti mūsų ryšius su Ukraina, visai ne. Santykių su savo draugais ukrainiečiais pablogėjimo nenumatau, to nebus. Bet man labai liūdna dėl to, kas šiandien vyksta politikoje. Aš gedžiu. Ir už visa tai didžiulė atsakomybė tenka mūsų vyriausybei“, – leidiniui „Snob“ kalbėjo L. Ulickaja.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės