Ryškus ir elegantiškas LNOBT stendas 3 salėje šįmet suteiks galimybę pasislėpti nuo varginančio mugės šurmulio ir patogiai įsitaisius pasinerti į kerintį klasikinės muzikos pasaulį.

Bet ateis tokia valanda, kai muzikines meditacijas šiame stende nutrauks itin laukiamos premjeros pristatymas. Tai nutiks vasario 25-ąją, o premjera, apie kurią kalbėsime –„Mergaitės Marijos istorija“, sukurta pagal E. T. A. Hoffmanno „Spragtuką ir pelių karalių“.

Muzikos salėje – premjera

„Ši muzikinė šokio pasaka skiriama patiems mažiausiems žiūrovams, kuriems dar per sunku teatre išbūti visą ilgą „Spragtuko“ spektaklį. Jos idėja kilo penkiems teatro simfoninio orkestro muzikantams, susibūrusiems į LNOBT pučiamųjų kvintetą ir atlikusiems „Spragtuko“ siuitą. Jų muzikos instrumentai irgi taps šios pasakos personažais“, – atskleidžia premjeros režisierė ir choreografė Jūratė Sodytė, kuri kartu su bendraminčiais penktadienį 14 val. pristatys repertuaro naujieną LNOBT stende 3 mugės salėje.

Pagrindinės pasakos veikėjos Marijos vaidmuo patikėtas teatro debiutantei, pirmą sezoną trupėje šokančiai balerinai Gabrielei Marčiukaitytei. Spragtuką vaidins Tomas Kratkovskis, Droselmajerį ir Pelių karalių – Martynas Kavaliauskas. LNOBT pučiamųjų kvintete gros Karolina Daukšienė (fleita), Linas Šalna (obojus), Vilius Kalvėnas (klarnetas), Vytenis Matutis (valtorna) ir Robertas Šidiškis (fagotas).

Ne veltui minėjome, kad ši premjera itin laukiama: į pirmąjį „Mergaitės Marijos istorijos“ pasirodymą, vasario 26 d. rengiamą teatro Raudonojoje fojė, bilietai seniai iššluoti. Tačiau yra ir geroji žinia: vasario 27-ąją Vilniaus knygų mugės lankytojai premjerą galės stebėti be bilietų!

Tereikės nepatingėti sekmadienį anksčiau atsikelti ir 10.30 val. būti Muzikos salėje. O grįždami į namus galėsite parsinešti spalvinimo knygelę primenančią „Mergaitės Marijos istorijos“ spektaklio programėlę, kuri padės mažiesiems dar geriau įsiminti regėtus muzikos instrumentus.

Kas naujo rudens repertuare?

Kaip įprasta, būtent Vilniaus knygų mugės lankytojai pirmieji pamatys būsimojo sezono LNOBT repertuarą ir galės įsigyti bilietus į labiausiai viliojančius rudens spektaklius.

2022–2023 m. sezoną rugsėjį atidarys didingas, pagal garsiojo Franco Zeffirelli eskizus pastatytas Giuseppe‘s Verdi „Rigoletas“. Lapkritį publika išvys ir nacionalinę premjerą – Felikso Bajoro operą-baletą „Dievo avinėlis“. O 2022-uosius užbaigs didelė puokštė publikos trokštamų „Spragtuko“ ir „Traviatos“ spektaklių.

Rudens repertuare – ir platus vaikams skirtų vaidinimų pasirinkimas: operos „Zuikis Puikis“, „Bruknelė“, „Mamulė Mū“, „Alisa stebuklų šalyje“, baletai „Čipolinas“, „Snieguolė ir septyni nykštukai“, „Pelenė“ ir dabar savo kelią pas žiūrovus pradedanti „Mergaitės Marijos istorija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją