Tam, kad „Vilniaus knygų mugė“ atneštų tik geriausius prisiminimus, leidykla rekomenduoja jai pasiruošti iš anksto: suplanuoti norimus aplankyti renginius, susipažinti su tiesiai į Mugę atkeliaujančiomis knygomis. Kaip sako leidyklos „Nieko rimto“ atstovai, ruoštis šventėms taip pat yra šventės dalis!

Kaip leidykla „Nieko rimto“ skaitytojus pasitiks šių metų „Vilniaus knygų mugėje“, pasakoja leidyklos atstovai.

Leidyklos stendai

Mugėje skaitytojų lauks net du leidyklos stendai: juos rasite ir didžiojoje (grožinės ir specializuotos literatūros) salėje, ir jaunųjų skaitytojų salėje. Stenduose skaitytojus pasitiks VISI leidyklos darbuotojai, pasiruošę (ir išties nekantriai laukiantys!) kalbėtis apie knygas visas keturias Mugės dienas.

Susipažinkite pirmieji!

Tiesiai į „Vilniaus knygų mugę“ atkeliauja visas būrys knygų naujienų, kurių be kovo mėnesio nebus galima įsigyti niekur kitur – Mugės dalyviai šias knygas skaitys patys pirmieji! Štai keletas iš jų:

Kęstučio Kasparavičiaus „Žvaigždžių paukštis“

Vieną labai ankstų rytą gatvelėje pasirodė ypatingas paukštis – milžiniškas, spalvingas, žėrintis ir mirguliuojantis, tarsi atklydęs tiesiai iš žvaigždžių. Ką jis paliko miesto gyventojams?

Hermano Melvillio „Mobis Dikas, arba banginis“

Vienas didingiausių ir įspūdingiausių pasaulio literatūros klasikos kūrinių apie žmogaus prigimtį, drąsą, keršto troškimą ir žūtbūtinę kovą. O gal, visgi, kapitonas Ahabas kovojo visai ne su banginiu?

Eglės Ramoškaitės „Draugystė mainais“

Jeigu sekate leidyklos gyvenimą, ko gero jau esate susipažinę su rašytoja Egle Ramoškaite – „Nieko rimto“ komandos dalimi, kuri, atrodo, net miega apsiklojusi knygomis. Naujausia jos knyga paskatins susimąstyti, kas yra draugystė? Gal tai darbas? O gal... paprasčiausi mainai?

Ignės Zarambaitės „Debesėlis“

Ar žinojote, kad į Ignės Zarambaitės kambarį pro langą nuolat atskrisdavo tikrų tikriausias balandis? Vaikštinėdavo po kambarį ir dėbsodavo į ją tarsi kažko laukdamas. Ir pagaliau sulaukė! Naujausioje Ignės Zarambaitės ir iliustruotojos Gretos Alice knygoje laukia debesys ir debesėliai, apvertę Aisčio pasaulį aukštyn kojomis!

Audriaus Dargužio „Varnų pabėgimas iš Anykščių“

Šmaikščiojoje debiutinėje rašytojo, eiliuotojo, iliustruotojo ir aistringo paukščių stebėtojo knygoje, skirtoje tiek vaikams, tiek suaugusiems, Anykščių gyventojai staiga pasiges varnelių: kur jos visos pradingo ir, svarbiausia, kaip jas susigrąžinti?

Sveno Nordqvisto knygos

Skaitytojų pačių mylimiausių knygų apie Petsoną ir katinėlį Findusą būrį ką tik papildė ir receptų knyga! Ar žinote, kiek iš viso šauniosios komandos istorijų yra išleista Lietuvoje? Ar tikrai visas turite? O gal kažkuri ėmė ir prapuolė, kaip kad mažas būdamas Findusas?

Diskusijos, susitikimai ir kiti susibūrimai

Kiekvieną Mugės dieną skaitytojų lauks susitikimai su mylimiausiais rašytojais ir dailininkais, įvairios dirbtuvėlės leidyklos stende jaunųjų skaitytojų salėje, kurių metu gerai žinomi vaikų knygų kūrėjai pakvies visus jaukiai susiburti ir drauge nuveikti šį tą smagaus.

Leidyklos „Nieko rimto“ renginiai

02.26 d. 16.00 val. (Jaunųjų skaitytojų scenoje) Ignė Zarambaitė ir Greta Alice pristatys naujausią dueto knygą „Debesėlis“.

02.27 d. 11.00 val. (Konferencijų salėje 5.3) Eglė Ramoškaitė, Ignė Zarambaitė, Neringa Vaitkutė ir Greta Alice diskutuos tema „Ką slepia knygų siužetai? Temos ir žinutės knygose jaunesniems skaitytojams“.

02.27 d. 13.00 val. (Konferencijų salėje 5.5) vaikų ir paauglių skaitybos specialistė Eglė Baliutavičiūtė kalbėsis su rašytoja Egle Ramoškaite apie tiesiai į Mugę atkeliaujančią jos knygą „Draugystė mainais“.

Susitikimai ir dirbtuvės leidyklos „Nieko rimto“ stende jaunųjų skaitytojų salėje (4.09)

Ketvirtadienis

13.00 val. Susitikimas su gamtinininku ir rašytoju Selemonu Paltanavičiumi.
14.00 val. Kūrybinės dirbtuvės pagal knygą „Keistuoliai“ su rašytoja Gaja Guna Ekle.

Penktadienis

13.00 val. Kūrybinės dirbtuvės su rašytoja Alvile Rimaite „Kukū iš pašto dėžutės. Susikurk sau draugą!“
14.00 val. Susitikimas su rašytoju Virgiu Šidlausku.
15.00 val. Kūrybinės dirbtuvės pagal knygą „Keistuoliai“ su rašytoja Gaja Guna Ekle.
16.00 val. Susitikimas su gamtinininku ir rašytoju Selemonu Paltanavičiumi.

Šeštadienis

10.00 val. Žurnalo „Laimiukas“ kūrybinės dirbtuvės su Virgiu Šidlausku ir Kornelija Žalpyte.
11.00 val. Susitikimas su rašytoja Neringa Vaitkute.
12.00 val. Kūrybinės dirbtuvės su rašytoja Alvile Rimaite „Kukū iš pašto dėžutės. Kuriame knygos dioramą!“
13.00 val. Kūrybinės dirbtuvės visai šeimai „Gyva linija“ su dailininke Sigute Ach.
14.00 val. Susitikimas su gamtos fotografu ir rašytoju Mariumi Čepuliu.
17.00 val. Susitikimas su rašytoja Igne Zarambaite ir dailininke Greta Alice.

Sekmadienis

10.00 val. Lėėėtas kūrybinis rytas su panduku Bambuku ir jo kūrėjais Benu Bėrantu ir Vilija Kvieskaite.
11.00 val. Kūrybinės dirbtuvės visai šeimai „Gyva linija“ su dailininke Sigute Ach.
12.00 val. Susitikimas su rašytoja Igne Zarambaite ir dailininke Greta Alice.
13.00 val. Susitikimas su rašytoja Neringa Vaitkute.
14.00 val. Susitikimas su rašytoja Egle Ramoškaite.
15.00 val. Susitikimas su gamtos fotografu ir rašytoju Mariumi Čepuliu.

Specialios Mugės kainos

„Vilniaus knygų mugės“ metu visos leidyklos knygos, visi aksesuarai ir smulkmenėlės pasipuoš šventinėmis kainomis, leidykla žada ir daugiau specialių, tik Mugei skirtų, pasiūlymų. Taip pat skaitytojus pasitiks didžiulis būrys knygų su defektais ir knygos, kurių belikę vos keletas vienetų.

Išsiilgusi gyvų pokalbių su skaitytojais, leidykla „Nieko rimto“ kviečia susitikti „Vilniaus knygų mugėje“: juk nėra didesnės šventės nei ta, kurioje sutinki daugybę bendraminčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją