Nuo vasario 15 d. be specialių leidimų į Lietuvą gali atvykti ir šių šalių, kurios išduoda ir pripažįsta ES Skaitmeninį COVID pažymėjimą, piliečiai bei šiose šalyse teisėtai gyvenantys asmenys: Albanijos, Armėnijos, Farerų salų, Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų, Jungtinių Arabų Emyratų, Juodkalnijos, Libano, Moldovos, Maroko, Naujosios Zelandijos, Panamos, Sakartvelo, Salvadoro, Serbijos, Singapūro, Šiaurės Makedonijos, Taivano, Tailando, Tuniso, Togo, Turkijos, Ukrainos, Urugvajaus Rytų Respublikos, Žaliojo Kyšulio Respublikos.

Į Lietuvą atvykstantiems nurodytų šalių piliečiams ir teisėtai jose gyvenantiems asmenims nebereikės atitikti išimčių kriterijus arba gauti specialų leidimą atvykti, tačiau atlikti COVID-19 ligos tyrimą turės asmenys, kurie:

– visai nebuvo paskiepyti nuo COVID-19 ligos, nebuvo paskiepyti pagal pilną vakcinacijos schemą arba nuo pilnos vakcinacijos nepraėjo 14 dienų;

– buvo skiepyti Lietuvoje nepripažįstamomis vakcinomis;

– buvo pilnai paskiepyti anksčiau nei prieš 270 dienų ir negavo sustiprinančiosios vakcinos dozės;

– nesirgo COVID-19 liga 180 dienų laikotarpiu.

Iš trečiųjų šalių atvykstantys asmenys, kurie neatitinka Lietuvoje galiojančių vakcinacijos bei persirgimo kriterijų, iki kelionės likus ne daugiau kaip 72 val. turės atlikti PGR tyrimą ir neigiamą rezultatą pateikti vežėjui prieš lipant į lėktuvą, autobusą, keltą ar kitą transporto priemonę. Keliaujantys savo transportu gali atsivežti neigiamą PGR tyrimo rezultatą, taip pat gali atlikti PGR tyrimą arba antigeno testą atvykę į Lietuvą – per 24 val. nuo atvykimo jie privalo registruotis tyrimui savo lėšomis pasirinktoje gydymo įstaigoje ar laboratorijoje.

Visų kitų antrojoje pastraipoje nepaminėtų trečiųjų šalių piliečiams ir teisėtai jose gyvenantiems asmenims, tarp jų ir menininkams bei juos aptarnaujančiam personalui, iki kovo 31 d. dar galios draudimas atvykti į Lietuvą be specialių leidimų, tačiau išimtys ir toliau bus taikomos Lietuvoje pripažįstamomis vakcinomis paskiepytiems asmenims (praėjus 270 dienų po pilnos vakcinacijos asmuo turi būti paskiepytas sustiprinančiąja doze).

Daugiau informacijos – SAM interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)