72-oji Berlynalė šįmet po metų pertraukos vyko gyvai, tačiau jos konkursinė programa buvo trumpesnė nei paprastai, o filmų peržiūros vyko laikantis griežtų taisyklių, nes Vokietijoje fiksuojama didelis sergamumas koronavoirusine infekcija.

Dėl „Auksinio lokio“ varžėsi 18-a juostų iš 15-s šalių. Kino festivalio vertinimo komisijai vadovavo Indijoje gimęs JAV režisierius M. Nightas Shyamalanas, garsėjantis tokiais filmais kaip psichologinis trileris „Šeštasis pojūtis“ (The Sixth Sense).

35 metų C. Simon pelnytą apdovanojimą skyrė savo šeimai.

„Be jų ir mano glaudaus ryšio su tuo pasauliu nebūčiau galėjusi papasakoti šios istorijos“, – sakė režisierė.

Berlynalė tapo trečiuoju iš eilės svarbiu Europos kino festivaliu, skyrusiu pagrindinį apdovanojimą režisierei moteriai. Pernai moterims atiteko Kanų ir Venecijos kino festivalių apdovanojimai.

Berlynalės „lyties atžvilgiu neutralus“ prizas už geriausią vaidybą atiteko vokiečių ir turkų kilmės komikei 41 metų Meltem Kaptan – už jos darbą juostoje „Rabiye Kurnaz vs George W. Bush“.

Šis vokiečių režisieriaus Andreas Dreseno tikrais faktais paremtas filmas pasakoja apie motinos kovą bandant susigrąžinti savo sūnų iš kalėjimo Gvantanamo įlankoje.

M. Kaptan savo apdovanojimą skyrė „visoms motinoms, kurių meilė stipresnė už bet kokias sienas“.

Atskiri Berlynalės apdovanojimai geriausiai aktorei ir geriausiam aktoriui nebeteikiami nuo praėjusių metų.

Praėjusiais metais „Auksinį lokį“ pelnė vieno garsiausių Rumunijos kino kūrėjų Radu Jude satyra apie pandemijos laikų veidmainystę „Nesėkmė dulkinantis arba šelmiškas porno“ (Bad Luck Banging or Loony Porn).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją