„Disonanso gyvenime reikia tam, kad išgirstum konsonansus – tą grožį ir dermę, vėl juos įvertintum. Disonansas suteikia gebėjimą aiškiai pajausti ir pamatyti gyvenimo šviesą, juk be skausmo, tamsos jos neįvertintume“, – pirmosios kompaktinės plokštelės pavadinimą pranešime žiniasklaidai šifruoja A. Grigorian.

Solistė priduria, jog Rachmaninovo muzika jai neatrodo kamerinė, savo techniniu sudėtingumu, kiekvienas jo romansas yra panašus į nedidelę operą, dramatinį vyksmą: „Būtent dėl to šios kompozicijos reikalauja dueto, o ne akompanimento ir žinojau, jog su Luku pavyktų tai įgyvendinti. Reikėjo dviejų žmonių, kurie gebėtų „važiuoti greta“ ir kuriems svarbiausias būtų finišas – pats Rachmaninovas.“

Tad galbūt ne Rachmaninovas, o du talentai pasiryžo sujungti du kompozitoriaus parašytos muzikos dėmenis, neskirstant jų vaidmenimis ir pirmenybėmis.

Kompaktinėje plokštelėje sudėtą muziką menininkai rinkosi kartu. Kai ką jiems buvo tekę atlikti atskirai ir anksčiau, tačiau, kaip sako patys, geriausiai suskambo pirmą kartą sutikti kūriniai.

„Atrodo, jei pasakai, kad dirbti buvo lengva, tai reiškia, jog tau nereikėjo įdėti pastangų, tačiau tai nėra tiesa. Pastangų įdėjau daug, tačiau visa tai vyko su tokiu susižavėjimu, atradimu. Kai ateini į operos teatrą ir Asmik talentą stebi iš toli yra viena, bet tai, ką aš tiek kartų galėjau matyti iš arti būnant viename kambaryje, yra visai kita. Toli gražu ne kiekvienas dainininkas, kuriantis savo kelią yra pribrendęs prie tokio lygio, kad žvelgtų į pianistą kaip į partnerį. Manau, kad žvelgti į šią kolaboraciją kaip duetą yra labai brandu“, – sako L. Geniušas.

Prestižines operos scenas ir festivalius puošianti, geriausia pasaulio soliste pripažinta Asmik Grigorian su Alfa Classics anksąiau yra dalyvavusi Dmitrijaus Šostakovičiaus 14-osios simfonijos įrašuose diriguojant Mikko Franckui su Prancūzijos radijo simfoniniu orkestru, o netolimoje ateityje kartu įrašinės Richardo Štrauso „Keturias paskutines dainas“. Kartu su The Guardian už „žibantį talentingumą ir brandą“ įvertintu, pagrindinėse koncertų salėse pianinu skambinančiu Luku Geniušu, solistė leisis į kompaktinės plokštelės pristatymo turą. Jo metu nuo pavasario iki rudens, atlikėjai surengs rečitalius įvairiuose Vokietijos, Šveicarijos scenose ir net Milano La Scaloje.

Kartu su „Alpha Classics“ ir muzikantais prie kompaktinės plokštelės kūrybinės komandos prisijungė ir Sefanija Jokštytė (kūrybos vadovė), Visvaldas Morkevičius (fotografas), Sigita Ivaškaitė (tekstų autorė), Kęstutis Jankauskas (dizaineris) . Na, o klausytis „Dissonance“ patariama širdimi, nors muzikantai žino, jog kelių patirti muziką – daugybė. Kiekvienas Rachmaninovo romansas gali atnešti ir savo ir klausytojo asmeninę istoriją, kviečiančią kartu pajausti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją