Vizitą Niujorke S. Kairys pradės Jono Meko 100-mečio programos renginiais – lankysis parodos „Kamera visą laiką buvo įjungta“ atidaryme Žydų muziejuje, susitiks su jo direktore Claudia Gould ir parodos kuratore Kelly Taxter aptarti tolesnio bendradarbiavimo perspektyvų. Susitikime su Jono Meko fondo (Jonas Mekas Estate) prezidentu Sebastianu Meku ketinama apžvelgti 100-mečio programos vykdymą, kitus bendrus projektus, skelbia Kultūros ministerija.

Kultūros ministras su YIVO žydų mokslinių tyrimų instituto Niujorke vadovu Jonathanu Brentu apibendrins neseniai užbaigto Edwardo Blanko Vilniaus kolekcijų projekto rezultatus, diskutuos apie tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas. Niujorke S. Kairys taip pat susitiks su kompozitore Žibuokle Martinaityte, vėliau dalyvaus jos kūrinio „Saudade“ JAV premjeroje. Lietuvių kompozitorės kūrinį atliks Niujorko filharmonijos orkestras.

Bendradarbiavimo galimybės bus aptartos ir susitikimuose su Bruklino muziejaus atstovėmis Niujorke ir Smithsono federalinio muziejaus Amerikos meno archyvų vadovėmis Vašingtone.

Vizito metu suplanuoti kultūros ministro susitikimai su kitų JAV kultūros ir meno įstaigų, lietuviškų organizacijų ir lietuvių bendruomenės JAV atstovais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją