Žaisminga ir turtinga programa kvies žiūrovus į pasimatymus su naujausiais „Scanoramos“ filmais ir įtrauks į intriguojantį kultūrinį nuotykį, provokuojantį netikėtiems ir įkvepiantiems susitikimams. Džiaugiuosi, kad šioje romantiškoje avantiūroje dalyvaus ne tik didieji miestai, bet ir Lietuvos regionai, kuriuose ne tik praleidome įsimintinas vasaros atostogas, bet ir išsikėlėme tikslą pristatyti europietiško kino naujienas visus metus“, – teigia festivalio įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Pasimatymai kino teatre: kasdien po filmą

„Kino pasimatymų savaitės“ programa atveria plačią europietiško kino perspektyvą ir perteikia jos įvairovę bei gyvybingumą. Prancūzų režisierės Mios Hansen-Løve „Bergmano sala“ pakvies į poetišką meditaciją kūrybos ir santykių tema, o įsimintiniausiu pastarojo laikmečio vokiečių filmu vadinamas Dominiko Grafo „Fabianas“, įtraukiantis į dekadentišką tarpukario siautulį, kvies apmąstyti istoriją kaip nenutrūkstamą procesą, kuriantį gyvą dialogą tarp praeities ir dabarties.

San Sebastiano kino festivalyje pagrindinius apdovanojimus susižėrusi kartvelės Deos Kulumbegashvili „Pradžia“ panardins į kerintį ir prieštaringą vaizdų pasaulį, įtraukiantį į savito balso paieškas ir keliantį ištikimybės sau klausimus. Izraelio režisieriaus Niro Bergmano juostoje „Štai ir mes“ švelnus humoro jausmas grakščiai akompanuos klasikinei pasakojimo ramybei, o norvego Bento Hamerio „Tarpininke“ darniai suskambės lyriškos ir groteskiškos intonacijos.

Venesueliečių kilmės olando Shariffo Korverio „Nedvejok“ įtampos kupinu siužetu kels karo etikos klausimus, tuo tarpu Europos kino apdovanojimuose geriausia europietiška komedija paskelbtas norvegės Yngvild Sve Flikke „Beibis nindzė“ įžūliai primins, kad vaizduotė – geriausias būdas spręsti netikėtus gyvenimo ir meilės klausimus.

Pasimatymo tęsiniui: jausminga ir intelektuali programa

Po filmų seansų žiūrovų lauks pasimatymai su kuriančiomis poromis – aktore Gražina Baikštyte ir kino operatoriumi Algimantu Mikutėnu, aktoriais Rasa Samuolyte ir Dainiumi Gavenoniu, kino operatore Kristina Sereikaite ir kino režisieriumi Linu Mikuta. Istorikas Aurimas Švedas pakvies į 1931 m. Berlyną, pianistas Joris Sodeika interpretuos tarpukario garsinę atmosferą, komiksų kūrėja Miglė Anušauskaitė bandys sutramdyti nesuvaldomąjį beibį nindzę popieriaus lape, o kūrybininkė Dovilė Filmanavičiūtė ir Vilniaus miesto mero patarėjas Karolis Žukauskas aptars, ar sostinei būtų reikalingas tarpininko etatas.

Lietuvos nacionalinis muziejus pasimatymus su rinktine kinematografiška draugija kvies pratęsti skirtinguose savo padaliniuose – „Pradžios“ ir „Beibio nindzės“ žiūrovai galės papildyti charakteringą moterų portretų galeriją tarptautinėje parodoje „Deivės ir kariai: Marijai Gimbutienei – 100“, „Fabiano“ gerbėjai – išlaisvinti vaizduotę teatrališkoje Kazio Varnelio namų-muziejaus aplinkoje, o „Nedvejok“ seansų dalyviai – apmąstyti karybos temas mitinio bazilisko saugomoje Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje.

„Kino pasimatymų savaitė“ vyks:

Vasario 14-20 d.
„Skalvijos“ kino centre (Vilnius), kino teatruose „Arlekinas“ (Klaipėda), „Atlantis Cinemas“ (Šiauliai), „Minija“ (Gargždai), „Spindulys“ (Marijampolė), kino centre „Garsas“ (Panevėžys), „Kino namuose“ (Utena), „Castle Lounge“ (Tauragė).

Vasario 21-27 d.
Kino teatruose „Pasaka“ (Vilnius) ir „Kino Deli“ (Vilnius).

Tarptautinę parodą „Deivės ir kariai: Marijai Gimbutienei – 100“ iki kovo 13 d. nemokamai galės aplankyti žiūrovai, įsigiję bilietus į filmo „Pradžia“ seansus „Skalvijos“ kino centre (vasario 20 d.) ir kino teatre „Pasaka“ (vasario 27 d.) bei įsigiję bilietus į filmo „Beibis nindzė“ seansą „Skalvijos“ kino centre (vasario 19 d.).

Kazio Varnelio namus-muziejų iki kovo 13 d. nemokamai galės aplankyti žiūrovai, įsigiję bilietus į filmo „Fabianas“ senasus „Skalvijos“ kino centre (vasario 16 d.) ir kino teatre „Pasaka“ (vasario 26 d.).

Vilniaus gynybinės sienos bastėją iki kovo 13 d. nemokamai galės aplankyti žiūrovai, įsigiję bilietus į filmo „Nedvejok“ seansus „Skalvijos“ kino centre (vasario 17 d.) ir kino teatre „Pasaka“ (vasario 21 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją