Virtualiame Lietuvos kino stende kino industrijos profesionalai iš viso pasaulio – prodiuseriai, režisieriai, festivalių organizatoriai ir kiti, galės sužinoti informaciją apie naujausius bei dar tik kuriamus lietuviškus filmus, galimybes bendrai kino gamybai.

Europos kino mugės virtualiose industrijos peržiūrose, skirtose filmų pardavimams, dalyvaus net dvylika Lietuvos kino filmų. Devyni jų – ilgametražiai vaidybiniai darbai: „Bėgikė“ (rež. Andrius Blaževičius, prod. Marija Razgutė), „Drugelio širdis“ (rež. Inesa Kurklietytė, prod. Živilė Gallego), „Ilgo metro filmas apie gyvenimą“ (rež. Dovilė Šarutytė, prod. Uljana Kim), „Piktųjų karta“ (rež. Emilis Vėlyvis, prod. Asta Liukaitytė, Daiva Jovaišienė, Donatas Šimukauskas), „9-as žingsnis“ (rež. Irma Pužauskaitė, prod. Lukas Trimonis), „Man viskas gerai“ (rež. Ernestas Jankauskas, prod. Gabija Siurblytė), „Sinefilija“ (rež. Algimantas Puipa, prod. Uljana Kim), „Svajos iki ryto“ (rež. Vytautas Tinteris, prod. Vytautas Tinteris), „Roberta“ (rež. Elena Kairytė, prod. Rūta Adelė Jekentaitė).

Kino industrijai skirtose peržiūrose prisistatys ir du trumpametražiai: „Išvyka“ (rež. Jorūnė Greičiūtė, prod. Zbigniev Bartoševič, Rūta Adelė Jekentaitė) ir „Sausra“ (rež. Urtė Sabutytė, prod. Rūta Adelė Jekentaitė) bei vienas mažumos bendros Lietuvos ir Gruzijos gamybos filmas „Loto – pasaka apie miestelį prie jūros“ (rež. Zaza Khalvashi, prod. Sulkhan Turmanidze, Tekla Machavariani, Ieva Norvilienė).

Koprodukcijai skirtoje mugės dalyje dalyvaus filmo pristatymo projektas „Slow“ (rež. Marija Kavtaradzė, prod. Marija Razgutė), pasakojantis apie profesionalios šiuolaikinio šokio šokėjos Gretos ir gestų kalbos vertėjo Dovydo santykius.

Į festivalio metu vykstantį pradedantiesiems kino kūrėjams skirtą kūrybinį susitikimą „Berlinale Talents“ šiemet pateko dvi lietuvių kino kūrėjos. Kartu su talentais iš įvairiausių šalių šioje programoje patirties semsis režisierė ir prodiuserė Agnė Dovydaitytė ir garso režisierė Dominyka Adomaitytė. Dalyvavimas šiame renginyje jauniems kūrėjams suteikia ne tik galimybę geriau pažinti tarptautinę kino industrijos rinką, bet ir užmegzti ryšius su kitų šalių kūrėjais, ateityje galinčius išaugti į kūrybinį bendradarbiavimą.
Vasario 14 d., 13.35 val. (Lietuvos laiku), vyks tarptautinio tinklo „European Women’s Audiovisual Network“ (EWA) virtuali diskusija, kurioje su tinklo vadove Jenni Koski bendraus Lietuvos kino režisierius, scenaristas ir prodiuseris Romas Zabarauskas. Renginio metu jis pasakos apie karjeros iššūkius, pastangas prisidėti prie Lietuvos kino industrijos įvairovės ir tvarumo.

Lietuvos kino industrijos prisistatymą renginyje organizuoja ir dalies kūrėjų dalyvavimą mugėje dalinai finansuoja Lietuvos kino centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją