Kasmet tūkstančius lankytojų pritraukianti „Muzikos salė“ tapo esminiu metų renginiu atlikėjams ir kitiems muzikos profesionalams. Čia pristatomi naujausi muzikos albumai, diskutuojama melomanams aktualiomis muzikos temomis ir vyksta išskirtiniai renginiai.

Keturių dienų programoje savo muzika šiemet dalinsis tiek gerai žinomi scenos vardai, tiek naujokai. Scenoje pasirodys Donatas Montvydas, Justinas Jarutis, „FC Baseball“, „AKLI“, Kristijonas Ribaitis, „Afrodelic“ ir kiti. Lankytojai taip pat turės galimybę išvysti Lietuvos orkestrų, chorų, teatro ansamblių pasirodymus bei įspūdingą technines koncertų galimybes demonstruojantį „Spacemap Go“ šou. Jį pristato „Meyer Sound“ kompanijos atstovai Lietuvoje.

Norintieji pažinti atlikėjus iš arčiau ir išgirsti apie jų kūrybos užkulisius bus kviečiami į pokalbius su „Fume“, „jautì“, Alen Chicco, „Free Finga“, „Šventiniu bankuchenu“ ir kitais.

„Muzikos salė – tai pasimatymų vieta. Unikali tiek mums, atlikėjams, tiek ir lankytojams. Labai visų pasiilgome ir po dvejų metų grįžtame dar labiau atsinaujinę. Nauji veidai, albumai, dainos, įvaizdžiai – per tuos dvejus metus Lietuvos muzikos scena praturtėjo. Daugelis iš mūsų skyrėme daugiau laiko kūrybai, o dabar sugrįžtame, esame pasirengę švęsti ir tai daryti garsiai“, – sako dainininkas D. Montvydas.

Kasmet auganti ir tobulėjanti „Muzikos salė“ staigmenų nestokos ir šiemet. Pirmą kartą „Muzikos salė“ išsiplės į dvi erdves, iš kurių viena bus dedikuota tik muzikantų pasirodymams.

Tradiciškai gerbėjai galės gyvai ne tik pasimatyti su mylimais kūrėjais, paprašyti jų autografo, bet ir įsigyti naujausios atributikos, albumų. Lankytojus savo stenduose pasitiks įvairūs Lietuvos muzikos kūrėjai, įrašų kompanijos ir renginių organizatoriai. Tarp jų įsikurs ir Lietuvos kultūros centrų alėja, kurioje savo veiklą pristatys Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir dešimties apskričių kultūros centrai.

Asociacijos AGATA tarybos pirmininkas Domantas Razauskas sako, kad „Muzikos salė“ tampa išskirtiniu reiškiniu ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono kontekste. „Atvyksta mūsų kolegos iš kaimyninių šalių, pavyzdžiui Lenkijos, ir jie negali patikėti, matydami visą muzikos bendruomenę po vienu stogu! Visų žanrų grupes, orkestrus, chorus, atlikėjus, vadybininkus, bilietų platintojus, kultūrų centrus ir taip toliau. Tai unikali mūsų bendruomenės šventė, kelioms dienoms priverčianti pamiršti visus didžiuosius „Aš“ ir leidžianti tiesiog pasidžiaugti būryje kolegų, bičiulių, užmegzti naujų kontaktų, pažinčių, pasisemti beprotiškų kūrybinių idėjų.“, – teigia D. Razauskas.

Antrąją „Muzikos salės“ dieną įvyks jau tradicija tapę apdovanojimai, kurių metų pagerbiami pastarųjų metų muzikinėse platformoje bei radijo eteryje dažniausi skambėję kūriniai, albumai ir atlikėjai.

Apsilankyti „Muzikos salėje“ galite jau vasario 24-27 dienomis, tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją