Ši leidykla jau yra išleidusi J. Meko 1954–2010 metų tekstus „Scrapbook of Sixties“ anglų kalba ir ankstyvuosius dienoraščius, kuriuose pasakojama apie pasitraukimą iš Lietuvos, darbą nacių privestinių darbų lageryje, su broliu Adolfu praleistus pokario metus išvietintųjų asmenų stovykloje Vokietijoje bei atvykimą į Niujorką 1949 m. Knyga „Ich hatte keinen Ort“ yra vienintelė vokiečių kalba leidyklos leidžiamoje serijoje.

Po minėtų dviejų leidinių sekė „New York Diaries“. Pirmasis tomas apima 1950–1969 metus. Dabar išleisto antrojo tekstai, kurie ne visada datuoti, išsidriekia nuo 1969 iki 2011 metų. Kartu su tekstais publikuojamos laiškų faksimilės, nuotraukos, atvirukai, eilėraščiai, ant lapelių užrašytos mintys ir pastebėjimai skaitymą daro ypač įtraukiantį, nenuobodų, lengvą. O pažįstantiems dabartinį Niujorką pateikia nebūtinai žinomos informacijos apie sutiktus ir bendrautus menininkus bei jų aplinką septintajame dešimtmetyje.

Nuotraukos knygoje yra lygiavertė tekstų (šalia dienoraščių skelbiami ir laiškai) dalis; publikuotos taip pat kaip tekstai, ant to paties popieriaus, todėl kartais pilkšvos ir tarsi „išplautos“ jos itin autentiškai perteikia užfiksuotų vaizdų atmosferą.

Knyga „I Seem to Live“ birželio 7 d. bus pristatyta Hanoverio „Sprengel“ muziejuje, kur šiemet pavasarį ir rudenį rengiama plačiausia J. Mekui skirta programa Vokietijoje.

Frankfurter Allgemeine Zeitung“ sausio pabaigoje publikuotas knygą aptariantis straipsnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją