„Laukas, miškas, akmuo, namas, stulpas, žolė, tvora, laiptai, takas, dangus, medis, saulė, ežeras, dauba, kalniukas, šieno kupetos, brūzgynai, pastatai, langai, koridorius ir durys, slenkstis, sienos, grindys, kambarys, stalas, kėdės, lova, antklodės, pagalvės, spintos, paveikslai, lentynėlės, knygos… DAIKTAI DAIKTAI DAIKTAI! Iš daiktų susideda peizažas. Ar galime sakyti, jog viskas, į ką nukreipiame akis, yra peizažas? Jeigu daiktai neišvengiamai egzistuoja, nusidriekę ant žemės plokštumos, tuomet galbūt taip. Ir mes esame jo dalis – namas kalba apie žmones, apie tuos, kurie jį statė ir apie tuos, kurie dabar jame gyvena. Stebiu nutolusius laukus ir mišką, stebiu svetimus namus – gyvenimus žmonių, kurių aš nepažįstu. Paveiksluose šios vietos ir daiktai atsiranda tik kaip gležnas siluetas, lyg vizija ar sapnas, kuriam bandau suteikti gyvybę. Bandydamas suvokti daiktų pasaulį nejučia atsiriboju nuo mane supančios erdvės ir žengiu į naują – paveikslo realybę“, – sako Lukas Marciulevičius

Lukas Marciulevičius (g. 1994) – jaunosios kartos tapytojas, gyvenantis ir kuriantis Kaune. 2019 m. Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete įgijo tapybos bakalaurą. Tapybą laiko esminiu ir nepakeičiamu raiškos būdu. Nuo 2018 m. Lukas dalyvauja jaunųjų menininkų parodose, kūrybą pristatė 10 grupinių parodų, surengė 2 personalines parodas.

Vilniaus m. savivaldybės projekto SU-MENĖK 2022 metu galerijos lankytojai turės galimybę susitikti su parodos autoriumi, kuris pristatys parodą, plačiau apžvelgs savo kūrybą, jį dominančias temas, skatins lankytojus užduoti klausimus ir kartu diskutuoti šiuolaikinio meno tema. Susitikimai su parodos autoriumi numatomi vasario 12 d. 12 val. ir vasario 26 d. 12 val.

Rėmėjai: Vilniaus m. savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba

Parodos atidarymo renginyje privaloma dėvėti respiratorių, būtinas galimybių pasas.

Parodos trukmė: 2022 02 04 – 2022 04 09

Galerijos darbo laikas:

II–V 11.00–19.00 val.
VI 11.00–15.00 val.

Lankymas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją