Tryliktoji Kuršių nerijoje gimusio M.L.Rėzos vardo kultūros ir meno premija šiems menininkams skirta už Kuršių nerijai ir Mažosios Lietuvos (Prūsų Lietuvos) kultūros tradicijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybišką veiklą, už išliekamąją vertę turinčius šiuolaikinio meno kūrinius, etninės kultūros ir paveldo puoselėjimą, kultūros ir meno iniciatyvas, populiarinančias Kuršių neriją.

Dailininkų kandidatūrą premijai gauti pateikė Liudviko Rėzos kultūros centras, kandidatūrai pritarė šio centro kuratoriumas, akcentuojant menininkų indėlį į tarptautinę Kuršių nerijos vardo ir kultūrinės tradicijos sklaidą parodų, leidinių ir kitomis formomis.

Menininkai neapsiriboja tik parodomis, jie yra ir knygų iliustratoriai, veda paskaitas, rengia seminarus, stengdamiesi menininko žvilgsniu perteikti meilę šio krašto grožiui. O praėjusios vasaros pabaigoje neringiškius ir Neringos svečius nudžiugino vienas ryškiausių Neringos – Lietuvos kultūros sostinės renginių – opera-triptikas „Neringa“, kuriam scenografiją ir sceninius kostiumus taip pat sukūrė šie dailininkai. Jie yra ir tarptautinio kamerinio festivalio „Kuršių nerija“ vizualinių sprendimų kūrėjai, be to, konsultavo Neringos – Lietuvos kultūros sostinės - prekės ženklo atrankos ir kūrimo procese.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją