„Investicijos į KKI paspartins ne tik šio sektoriaus atsigavimą po pandemijos, bet ir sukurs sąlygas tolesniam jo vystymuisi, prisidedančiam prie tvaraus skaitmeninės ir žiedinės ekonomikos augimo. Norėtume paskatinti KKI sektoriaus atstovus Lietuvoje aktyviai naudotis atsiveriančiomis išskirtinėmis finansavimo galimybėmis“, – kviečia kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius.

Vienas iš kvietimų skirtas paskatinti labai mažas, mažas ir vidutines įmones (MVĮ), veikiančias KKI sektoriuje, kurti naujus skaitmeninius produktus bei žiedinės ekonomikos paslaugas ir produktus, investuojant į KKI produktų kūrimui būtiną infrastruktūrą. Šiai priemonei skiriama 4,16 mln. eurų, paraiškos priimamos iki 2022 m. kovo 28 d.

Kita priemonė – paskatos dizaino kūrėjams „Dizaino sparnai“ – tai naujų dizaino sprendimų sukūrimas ir įdiegimas, siekiant padidinti MVĮ skaitmeninių ir (arba) žiedinės ekonomikos produktų gamybą ar paslaugų pasiūlą arba diegti į skaitmeninius ir (arba) žiedinės ekonomikos principus orientuotus sprendimus. Šiai priemonei skiriama 0,79 mln. mln. eurų, paraiškos priimamos iki 2022 m. vasario 28 d.

Didžiausia suma – 10,55 mln. eurų – numatyta paskatoms kultūros ir kūrybinių industrijų sektoriui kurti konkurencingus kultūros produktus – tai dizaino, rinkodaros sprendimų, skaitmeninių / elektroninių platformų, audiovizualinės, virtualios realybės produktų ir paslaugų kūrimas. Paraiškos šiai priemonei priimamos iki 2022 m. vasario 21 d.

Plačiau apie kvietimus teikti paraiškas čia.

15,5 mln. eurų Lietuvos kultūros ir kūrybinėms industrijoms skatinti numatyta Europos Komisijos patvirtintoje REACT-EU iniciatyvoje. Tai Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo pagalbos iniciatyva, trumpuoju 2021–2023 m. laikotarpiu numatanti investicijas, skatinančias ir stiprinančias tuos ekonomikos sektorius, kurie gali efektyviausiai prisidėti prie spartaus bendro Europos šalių atsigavimo po COVID-19 pandemijos ir jos sukeltų padarinių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją