Šiuolaikiškame, miesto energija pulsuojančiame Paryžiuje jo gyventojai prasilenkia aistros, geismo ir meilės kryžkelėse. Juodai baltame ekrane stebime, kaip Emilė (akt. Lucie Zhang), Nora (akt. Noémie Merlant), Amber (akt. Jehnny Beth) ir Kamilis (akt. Makita Samba) – trys merginos ir vaikinas perrašo šiuolaikinės meilės apibrėžimą.

Sukūręs vesterną „Broliai Sistersai“ su Joaquin Phoenix režisierius norėjo imtis visai kitokios istorijos ir žanro. „Natūraliai pradėjau galvoti apie priešingybę filmui, t.y. miesto istoriją su miesto personažais ir ribotu perimetru be spalvų ir nedaug veiksmo“, – teigė J. Audiard.

Mąstydamas apie istoriją, kino kūrėjas kėlė klausimus apie šiuolaikinius santykius, meilę. „Kas iš tikrųjų vyksta mūsų „Tinderio“ ir „sekso per pirmąjį pasimatymą“ eroje? Ar tokiose sąlygose gali rastis meilės diskursas? Žinoma, taip. Kaip mes galėtume tuo abejoti. Bet kurią akimirką tai atsiranda? Tai yra viena pagrindinių „Paryžiaus. 13-o rajono“ pasakojimo gijų“, – pasakoja režisierius.

Filmas pastatytas pagal žymaus komiksų kūrėjo ir iliustratoriaus Adriano Tomine 3 pasakojimus. Su jo kūryba J. Audiardą supažindino draugas. Perskaitęs jo komiksus, režisierius nusprendė perkelti pasirinktas istorijas, kurios buvo labai kinematografiškos, į kino mediją. Vietoj Niujorko veikėjai buvo apgyvendinti Paryžiuje, Olimpiadų rajone. Monolitiniai daugiabučiai buvo pastatyti 1968-ųjų Grenoblio Žiemos Olimpinių žaidynių garbei. Kiekvienas pastatas buvo pavadintas pagal miestą, kuriame vyko žaidynės: Meksikas, Atėnai, Helsinkis, Tokijas ir t.t., o gatvės – pagal rungtis. Tokių daugiabučių rajone Paryžius visai neprimena to romantinio miesto, kuriame įsimylėjėliai vaikšto aplink Eifelio bokštą ar Senos pakrante. Realūs ir tikri jauni žmonės mieste leidžia laikui bėgti neįpareigojančiuose santykiuose ir vienadieniame sekse.

Intymios istorijos ėmęsis režisierius dažnai mėgsta išbandyti skirtingus žanrus. Kanų kino festivalio nuolatinis svečias J. Audiardas 3 kartus buvo įvertintas viename prestižiškiausių kino renginių. Aukščiausią festivalio apdovanojimą jis gavo už dramą apie Šri Lankos pabėgėlius „Dypanas“. Režisieriaus filmas „Pranašas“ laimėjo BAFTA apdovanojimą ir buvo nominuotas „Oskarui“. O 2018 m. Venecijos kino festivalyje jam įteiktas geriausio režisieriaus apdovanojimas už vesterną „Broliai Sistersai“, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Holivudo žvaigždės Joaquinas Phoenixas, Johnas C. Reilly ir Jake‘as Gyllenhaalas.

Geismo ir meilės kryžkelėse prasilenkiantys veikėjai kino teatruose pasirodys nuo gruodžio 31 d.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)