Patogu įlipti įsilaužėliams

„Kai uždarė ligoninę, po kažkurio laiko pradėjo langus daužyti, po to viską užkalė ir kažkiek metų prastovėjo tas pastatas gana ramiai. Bet taip ir būna, kad jei vienoje vietoje kažką nulaužo, tai ir įsisuka niokojimas. Man tik įdomu, kaip „Vilties centras“ gavę šitą teritoriją, kad ir laikinai, negi visiškai nemato kas darosi, kad šis „progresas“ atsirado po jų įsikūrimo?“, – kėlė klausimą neabejinga miestietė S. V., nenorėjusi atskleisti savo vardo (redakcijai žinomas).

Anot jos, pastatą jau baigia užkariauti balandžiai, o ir įsilaužėliams patogu įlipti. „Grotos ant langų pasitarnauja vos ne kaip kopėtėlės, kai nebėra faneros langinių“, – apmaudavo S. V.

Pašnekovė atkreipė dėmesį, kad architektūros paveldo pastatas yra ir pirmoji, kviečiančio pažinti sostinę projekto „Neakivaizdinis Vilnius“ stotelė Naujininkų maršrute. „Nuo rugsėjo mėnesio „Tvarkau Vilnių“ kabo pranešimas, kad faneros nulaužytos ir neaišku, kas dar be balandžių ten lankosi“, – rūpinosi S. V.

Už laikinosios stotelės veiklą atsakinga labdaros ir paramos fondo „Vilties centras“ direktoriaus pavaduotoja Nina Rusakova patikino, kad teritorija yra prižiūrima.

„Asocialių žmonių tokiuose rajonuose daug, kaimyniniuose kiemuose jie būriuojasi, ne vien dėl to, kad mes atsiradome, ten visą laiką taip būdavo. Ką mes galėjome daryti? Stengėmės, prašėme savanorių apsaugininkų, kad pavaikščiotų po tuos kiemus, kad nebūtų būriavimosi. Ką galėjome, padarėme, bet žinote, kaip yra su tais žmonėmis... Nelabai jie klauso mūsų, kad bent jau būtų patenkinti ir dėkingi... Visko būna. Bet mes pasirinkome tokią dalią sau – tiesiog darome savo darbą“, – kalbėjo N. Rusakova.
Buvusi Tyzenhauzų akių ligoninė (Tyzenhauzų g.18)

Išsinuomojo statybinius vagonėlius ir iš jų dalina maistą

N. Rusakova pažymėjo, kad labdaros stotelė šioje vietoje darbą jau baigia – po Naujųjų metų kraustosi į naujai pastatytą pastatą, esantį Gardino gatvėje 2 A.

„Čia buvo laikinoji stotelė. Mūsų pagrindinė būstinė Gardino g. 2 A (anksčiau buvo Liepkalnio 26 A, labdaros valgykla). Praeitais metais prasidėjo statybos darbai, rekonstrukcija, naujas pastatas užbaigtas statyti, dabar vyksta pridavimo darbai, kai tai įvyks – iškart kraustysimės į savo būstinę, kur buvome anksčiau. Šioje vietoje įsikūrėme laikinai, kol vyko statybos – neturėjome patalpų, todėl išsinuomavome statybinius vagonėlius ir iš jų daliname maistą. Vagonėlius greitu laiku grąžinsime savininkui, nebebus jokios veiklos. Laukiame to momento, žmonėms bus patogiau, dabar gi, vėjas toks pučia gan gūsingas, o jie laukia duonos kąsnio. Nepavydėtina dalia“, – sakė N. Rusakova.

„Vilniaus vystymo kompanija“: reaguojame į skundus dėl pastato niokojimo

Savivaldybė informavo, kad pastatas priklauso Savivaldybės valdomai įmonei „Vilniaus vystymo kompanija“.

Paklausus, kokia yra pastato Tyzenhauzų gatvėje būklė, Vilniaus vystymo kompanijos atstovai patvirtino – statiniai yra laikinai nenaudojami.

„Kelis kartus bandyta juos parduoti viešojo aukciono būdu, tačiau susidomėjimo nesulaukta. Šiuo metu yra gryninamos idėjos, kaip funkcionaliai įveiklinti patalpas, bus rengiamos diskusijos ir su visuomene bei specialistais, kaip būtų galima jas išnaudoti“, – atsakė jie.

Pagrindiniame pastate „Vilniaus vystymo kompanija“ kviečia rengti įvairius meninius performansus ar išnaudoti panašiai visuomeninei veiklai.

„Štai rugsėjį čia vyko vyko tarptautinio muzikos festivalio „Muzika erdvėje21 | Laikas“ koncertas. Sklype įmonės leidimu yra vykdomos socialiai remtinų gyventojų ir benamių maitinimo paslaugos, kurias suteikia labdaros ir paramos fondas „Vilties centras“. Kol bus rasta komplekso įveiklinimo idėja, „Vilniaus vystymo kompanijos“ specialistai nuolat periodiškai prižiūri patalpas, taip pat reaguojame į aplinkinių gyventojų ar miestiečių skundus dėl pastato niokojimo ir neteisėto naudojimo atvejų“, – patikino kompanijos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)