„Kviesdama grįžti į kino teatrus, „Scanorama“ grįžta prie savo vertybinių nuostatų ir pirminių veiklos prioritetų. Pandemija iškreipė realybę, bet pastaruoju metu stebime, kaip kino festivaliai telkia jėgas, siekdami susigrąžinti žiūrovus į kino sales. Esame Europos ir pasaulio kino bendruomenės dalis, todėl palaikome savo kolegas ir kūrėjus, kurių filmai nusipelno deramos pagarbos ir tinkamų sklaidos sąlygų. Įvedus visuotinius apribojimus, namų kino platformos tapo gelbėjimosi valtimi, bet niekada neatstojo ir neatstos gyvo kino seanso“, – teigia festivalio įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

„Scanoramos“ atstovai atkreipia dėmesį, kad grįžimas į kino teatrus leidžia prisiminti kitas kultūrines praktikas, tinkamas puoselėti namuose, visų pirma, skaitymą. Gruodžio mėnesį festivalis kartu su keliomis leidyklomis savo „Facebook“ paskyroje pristatys šventinę akciją „Kinas + knyga“, kurios metu kvies atkreipti dėmesį į naujausias knygas lietuvių kalba, skirtingomis intonacijomis palaikančias dialogą su kinu, ir jas laimėti.

Reaguodama į pasikeitusią realybę, „Scanorama" toliau bendradarbiaus su rinkos senbuviais ir rodys savo platinamus filmus jų namų kino platformose. Forumo rengėjai atkreipia dėmesį, kad festivalio organizavimas ir virtualios platformos turinio palaikymas – skirtingos veiklos kryptys, todėl kartu su kolegomis planuoja rengti atskiras filmų ir programų peržiūras virtualioje erdvėje, įžvelgdami tokio formato privalumus visų pirma trumpo metro kinui, vis dar sunkiai įsitvirtinančiam kino teatrų repertuaruose.

Europos šalių kino forumo „Scanorama“ namų kino platforma kinas.scanorama.lt veiks iki 2021 metų gruodžio 31 d. Nuo 2022 m. sausio 1 d. festivalio platinami filmai bus pasiekiami namų kino platformoje zmonescinema.lt, „Skalvijos“ kino centro virtualioje salėje, „Kino deli“ namų kino platformoje „Namų kinas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją