Pristatyti naujus aksesuarus buvo pakviesti trys LNDT trupės aktoriai: Rasa Samuolytė, Toma Vaškevičiūtė ir Arūnas Sakalauskas.

„Džiaugiuosi, kad šiuos papuošalus su mūzomis pristato trys LNDT aktoriai, nes aktoriai yra tikrieji teatro veidai. Be jų nebūtų teatro. Aišku, nebūtų ir be žiūrovų, mes visi susiję. Todėl man garbė būti teatro veidu – aš ir esu vienas iš teatro veidų, kaip ir kiti mūsų didelės trupės nariai, tarp kurių yra tikrų teatro žvaigždžių. Tai labai smagu“, – sako LNDT aktorė Toma Vaškevičiūtė.

„Žmogui, mylinčiam teatrą ar turinčiam mylimą aktorių ar režisierių, šie papuošalai bus tarsi dalelė tos meilės, kurią pasiims ir visada turės su savimi. Ir visai nesvarbu ar įsisegs laivelį, mūzą – liūdną ar linksmą. Mažytė dalelė teatro jausmo visada bus šalia“, – įsitikinęs LNDT aktorius Arūnas Sakalauskas.

Teatro gerbėjų dėmesiui pristatomi „Ūlos juvelyrų studijos“ meistrų išlieti žalvario ženkleliai su laivelio simboliu, Stanislovo Kuzmos sūnaus, skulptoriaus Algirdo Kuzmos sukurtos sumažintos mūzų kaukės, paauksuotos ir atlietos iš sidabro. Žiūrovai galės įsigyti ir vienetinius rankų darbo papuošalus, sukurtus juvelyrikos namuose „FreakyFoxx“. Tai abstraktūs papuošalai, pagaminti iš juodojo porceliano, dengti auksu, o kurią mūzą jie simbolizuoja nulems kiekvieno pirkėjo vaizduotė.

„Tai subtilūs, trapūs papuošalai ir ženklai. Mūzos nuo šiol gali būti arčiau kiekvieno, o ne tik matomos nuo teatro stogo. Beje, kas žino, jeigu jos nusiimtų galvos apdangalus, gal pamatytume, kad mūzos irgi su auskarais? O dabar žiūrovas ar praeivis galės įsiverti, įsisegti, pačiupinėti ar auskarus, ar laivelio ženklą – gal tuo metu mūzos jo neaplankys ir įkvėpimo laivas neatplauks, bet primins – gal nori šiandien į teatrą?“ – svarsto LNDT aktorė Rasa Samuolytė.

„Teatras visuose pasaulio miestuose yra ne vien objektas, kuriame vyksta spektakliai, bet ir vienas iš miesto simbolių. Tai tam tikra bažnyčia, apie kurią buriasi žmonės. Todėl teatro suvenyrų kūryba yra graži iniciatyva, kuri plečia teatro sąvoką. Manau, kad kai teatras veiks visu pajėgumu, kai bus atidarytos visos trys salės, tai bus tikras traukos centras tiek lietuviams, tiek užsieniečiams. Ir visi galės įsigyti šiltą suvenyrą iš mūsų teatro, kurį aš asmeniškai labai myliu. Žinau, kad miestiečiai jo irgi labai pasiilgę, ypač to ritualo lankytis spektakliuose. Šiaip jau galima sugalvoti ir daugiau suvenyrų. Turėjau idėją apie dideles aktorių nuotraukas su parašais, kurių pirkimas pasitarnautų ir kaip paramos konkrečiam aktoriui išreiškimas. Gal tai kažkada išsipildys“, – sako T. Vaškevičiūtė.

Be papuošalų LNDT kasoje galima nusipirkti atvirlaiškius su skulptūros „Mūzų šventė“ nuotraukomis. Ateityje planuojama suvenyrų asortimentą plėsti ir pristatyti naujas prekes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją