„Netekome vienos žymiausių šių laikų rašytojų“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„Atsidavusi ir drąsi, aprašiusi mūsų naujausią istoriją iš progresyvaus požiūrio taško. Tavo atminimas, tavo darbai visada bus su mumis, Almudena Grandes“, – pridūrė jis.

1960 metais Madride gimusi A. Grandes buvo rašytoja ir apžvalgininkė, išgarsėjusi erotiniu romanu „Las edades de Lulu“ („Lulu metai“), kuris sukėlė skandalą, tačiau sulaukė ir didelės sėkmės, pelnė jai premiją už erotinę literatūrą.

Perėjusi nuo erotinio žanro, ji parašė „Te llamaré viernes“ („Paskambinsiu tau penktadienį“, 1991 m.), meilės istoriją tarp atstumtų žmonių priešiškame Madride, o po trejų metų – „Malena es un nombre de tango“ („Malena – tai tango vardas“, 1994 m.), pripažinimą pelniusį romaną, kuriame nagrinėjo vieną iš savo nuolatinių temų: netobulos merginos, maištaujančios prieš socialines normas ir ieškančios savo vietos pasaulyje.

2010 metais A. Grandes pradėjo ambicingą šešių tomų projektą „Episodios de una guerra interminable“ („Nesibaigiančio karo epizodai“), kuriame aprašomos Ispanijos pilietinio karo ir pokario patirtys.

Taip pat ji buvo nuolatinė laikraščio „El Pais“ apžvalgininkė, spalio viduryje paskelbtoje skiltyje parašiusi apie tai, kad jai buvo diagnozuotas vėžys, šis vėliau ją ir pražudė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)