„Pernai skelbėme trumposios istorijos vaikams konkursą ir labai džiaugėmės autorių aktyvumu bei puikių istorijų gausa. Atrodo, knygelėmis virs ne tik pirmųjų vietų laimėtojų kūriniai, bet ir nemažai kitų konkurso dalyvių istorijų. Paskatinti šių sėkmingų atradimų, šiemet nusprendėme atkreipti dėmesį į visus iliustratorius – profesionalus ir pradedančiuosius – ir pakviesti juos pasidalyti savo darbais. Tikimės, kad konkursas bus puiki terpė istorijas vaizdais prakalbinantiems kūrėjams“, – sako leidyklos „Baltos lankos“ vadovė Kotryna Žukaitė.

Vieno iš konkurso komisijos narių – dizainerio Zigmanto Butaučio – teigimu, erdvės atsiskleisti turėtų rasti kiekvienas.

„Ko gero, svarbu tai, kad dėliodami konkurso sąlygas specialiai neapibrėžėme technikos – norisi palikti kuo daugiau erdvės patiems kūrėjams, jų raiškos būdui. Labai norėtųsi sulaukti ne tik piešėjų, bet ir įvairias netradicines medijas naudojančių iliustratorių darbų.

Tad sąlygos išties lanksčios – svarbu, kad istorija būtų papasakota keturiomis iliustracijomis ir tinkama knygai vaikams arba paaugliams. Kad ir kokia istorija tai būtų, tikimės, kad konkursas taps gera proga realizuoti seniai kirbančias idėjas, o gal paskatins prisiminti ir savojo laiko laukiančius eskizus“, – pasakodamas apie konkurso sąlygas sako „Baltų lankų“ vyr. dizaineris Z. Butautis.

Nugalėtojams – piniginiai prizai

Iliustratorių konkursą skelbianti leidykla „Baltos lankos“ padedama komisijos atrinks ir piniginiais prizais įvertins trijų geriausių istorijų autorius. Konkurso pirmosios vietos laimėtojui bus skirta 1 000 EUR piniginė premija, antrosios ir trečiosios vietų laimėtojai gaus po 500 EUR piniginę premiją.

Komisijos nariai: leidyklos „Baltos lankos“ vyr. dizaineris Zigmantas Butautis, Vilniaus dailės akademijos Grafikos katedros dėstytoja, menininkė, knygų dizainerė Agnė Dautartaitė-Krutulė, grafikos dizaineris, VIlniaus dizaino kolegijos lektorius Pijus Burakas, leidyklos atstovai.

Šis konkursas taps ir jau antrą kartą organizuojamos akcijos „Knygų savaitė“ dalimi.

„Knygų savaitė“ vyks vasario 14–20 dienomis, jos programoje – lietuvių ir užsienio autorių kūrinių pristatymai, žinomų rašytojų, įvairių sričių ekspertų diskusijos, knygų skaitymai ir kitos skaitytojams ruošiamos staigmenos.

Darbų lauks iki sausio pabaigos

Autoriai savo kūrinius kviečiami siųsti leidyklai el. paštu info@baltoslankos.lt iki sausio 31 d. (imtinai). Laiške būtinai nurodykite savo vardą, pavardę ir kontaktinį telefoną.

Konkurso nugalėtojai bus informuoti asmeniškai, o konkurso rezultatai viešai skelbiami vasario 20 d.

Prieš dalyvaujant kviečiame susipažinti su konkurso sąlygomis, kurios skelbiamos leidyklos internetiniame puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją