Gandai ir gyvi liudijimai mena po KMN vilos stogu vykusį audringą gyvenimą, kurio fragmentai liko išsibarstę to meto žiniasklaidoje, menininkų ir buvusių bendradarbių atmintyje. Parodoje skleisis pasakojimai tiesiogiai susiję su KMN erdvėmis ir jų praeities funkcijomis.

„Turėjau bare pasidaręs tokią metalinę dėžę su smėliu ir virdavau turkišką kavą. Va, čia, kampe. Ta kava jiems buvo kažkas fantastiško! Kavos aparato net ir nepirkom“, – pasakoja Robertas Černiauskas, KMN veikusio baro šeimininkas, kurio istoriją bus galima išgirsti parodoje.

Parodoje taip pat skambės aktorės Virginijos Kochanskytės, fotografo Arūno Kulikausko, menininkės Aldonos Keturakienės, menotyrininko Justino Kalinausko, rašytojo Petro Venclovo pasakojimai.

Paroda „Gyvi namai“ – tai antrasis KMN 50-ojo gimtadienio, kuriam paminėti skirtas visas lapkritis, renginys. Iki gruodžio 3 d. KMN veikia ir Marijos Nemčenko personalinė paroda „LAK“, o lapkričio 29-ąją čia vyks gimtadienio vakarėlis „Šokiai ir šakočiai“, lydimas viešų ekskursijų po veikiančias parodas.

Į parodos atidarymą privalomas Galimybių pasas ir išankstinė registracija.

Paroda veiks KMN darbo valandomis nuo pirmadienio iki penktadienio 11-18 val.

Parodos architektė – Gabrielė Černevskaja

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją