Rašytojas ir miesto tyrinėtojas Darius Pocevičius išvydęs vaizdą prie P. Cvirkos paminklo feisbuke taip pat būgštavo, kad paminklas imtas patyliukais griauti.

V. Benkunskas informavo, kad pastoliai, kurie atsirado P. Cvirkos skvere, niekaip nesusiję su paminklo nukėlimu. „Savivaldybė nukėlimo procesą šiuo metu derina, tačiau galutinių datų dar neturi. Kai turės, neabejotinai informuos visuomenę“, – feisbuke tikino vicemeras.

Jis taip pat pabrėžė, kad paminklo apstatymas pastoliais su savivaldybe suderintas nebuvo. „Pradėjus ieškoti jų „savininkų“, atsiliepė menininkės, neseniai informavusios savivaldybę, kad organizuos gatvės meno renginį tame pačiame skvere. Su jomis skubiai susisiekėme ir informavome, kad pastoliai turi būti nedelsiant demontuoti“, – pažymėjo jis.

Vicemeras atkreipė dėmesį, kad P. Cvirkos paminklas daliai visuomenės yra jautri tema. „Mes mažiausiai norime iššaukti susiskaldymą ar bereikalingus konfliktus. Žadėjome, kad jo nukėlimas bus vykdomas su visa derama pagarba ir ruošiamės šio pažado laikytis“, – teigė jis.

Menininkė Agnė Gintalaitė Delfi patvirtino, kad tai jųdviejų su Egle Grėbliauskaite meninis projektas.

A. Gintalaitė pasidalijo žinia, kad nuo lapkričio 11 d. 15 val. iki gruodžio 13 d. 17 val. vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami tapti interaktyvaus meno kūrinio dalimi – kasdienybės spektaklio veikėjais P. Cvirkos skvere, pavadinimu „Nepamiršime nebeprisiminti“.

Kūrinio kūną sudaro specialiai sukurta scenografija, o gyvybę jam įkvepia miesto kasdienybė – kasdienis socialinis spektaklis, aktyvuota miestiečių bendravimo erdvė, į kurią kviečiama užsukti ir pajusti buvimo mieste bendrumą.

Performanso anotacijoje rašoma, kad į aikštę užsukę miestiečiai „tampa jau nebe atsitiktiniais praeiviais, o unikaliais spektaklio veikėjais.“

Kviečiama sudalyvauti kūrybos procese – suvaidinti savo asmeninį, laisvai pasirinktą originalų vaidmenį, jį aprašyti ir palikti miesto skelbimų lentoje arba feisbuko grupėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)