Dvyliktą kartą vykusi šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius’21“ trijose Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“ salėse ir lauko teritorijoje subūrė 56 galerijas iš 12 pasaulio šalių. Pristatytos privačios tarptautinės meno kolekcijos, instaliacijų, skulptūrų ir performansų paroda „Takas“, vyko susitikimai su meno kūrėjais, diskusijos, paskaitos, geriausių dalyvių rinkimas, turai su menotyrininkais.

Jau antrus metus renginio organizatoriai tiek savo lankytojams, tiek tiems, kurie negalėjo atvykti į renginį, tiek tiems, kurie nori ten sugrįžti, siūlo apsilankyti virtualiame 3D mugės ture.
 „ArtVilnius’21“

„Praėjusių metų virtualus turas sulaukė didelės sėkmės ir peržiūrų skaičiaus, vadinasi, jis tikrai naudingas ir aktualus. Tokie mugių turai jau seniai ne naujiena, į virtualius turus kviečia ir meno muziejai, institucijos bei galerijos, taip palengvindamos kūrinių pamatymo ir įsigijo procesą – meną galima įsigyti tiesiog sėdint prie kompiuterio ekrano“, – sako „ArtVilnius“ vadovė Diana Stomienė, pabrėždama, kad vis dėlto virtualūs turai niekuomet nepakeis gyvo susitikimo su menu ir yra tik priedas pačiam renginiui populiarinti.
Šiemet 3D turas buvo kuriamas nuosekliai skenuojant visą erdvę kas keletą metrų, iš viso – skaičiuojant visą „ArtVilnius’21“ plotą buvo nuskenuota apie 1 100 taškų. Skenavimas užtruko daugiau nei 36 val., fotografuoti teko naktimis, kai mugėje nėra lankytojų. Kadangi visa mugės ekpozicinė erdvė „Litexpo“ užima net 12 tūkst. kv. metrų plotą ir išsidėsčiusi skirtingose salėse, visų patogumui virtualus „ArtVilnius’21“ turas yra padalintas į 4 dalis.
 „ArtVilnius’21“

„Toks procesas reikalauja ne tik fizinės ištvermės, bet ir kruopštumo. Vis dėlto galimybė keletą naktų praleisti su visos Lietuvos ir užsienio šalių rinktiniu vizualiuoju menu – neišdildomas įspūdis. Šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ kiekvienais metais unikali – nuo galerijų ekspozicinių sprendimų ir pristatomų kūrinių iki kasmet besikeičiančios mugės architektūros“, – pasakojo 3D turo įgyvendintojas, kultūros ir meno portalo „Voxart.lt“ vadovas Matas Drukteinis. Pasak jo, virtualus 3D turas leidžia realistiškai užfiksuoti ir įamžinti šią patirtį, pačią mugę su jos visu turiniu sujungiant į vieną maštabišką skaitmeninės patirties meno kūrinį.

Virtualų turą rasite „ArtVilnius“ interneto puslapyje, skiltyje 3D turas, ČIA. Tie, kurie nori plačiau pasidomėti mugėje pristatytomis galerijomis, kviečiami apsilankyti elektroniniame mugės dalyvių kataloge. Jame galima rasti visų mugės galerijų ir menininkų pristatomus darbus, jų kainas ir aprašymus. Patinkančius darbus galima pasižymėti ir atsisiųsti į elektroninį paštą, virtualiai kabančius pamatyti mugės 3D ture ir, pagaliau, susisiekti su galerijomis dėl kūrinių įsigijimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją