Teatro vadovas Vilmantas Juškėnas džiaugiasi: „teatras atrado talentingus jaunus kūrėjus, kurie „Lėlės“ teatrui pasiūlė įkvepiančią teatrinę alternatyvą įprastam tradicine dramaturgija bei pasakomis grįstam lėlių teatrui.“

Ryškiu debiutu tapsiančio spektaklio eskizas nustebino ne tik visko mačiusius lėlininkus, bet ir profesionalius teatro žiūrovus. „Aš tai labai laukiu „Lizdo“ premjeros“, – sako teatro kritikas Andrius Jevsejevas.

Vilniaus teatras "Lėlė", spektaklis "Lizdas

„Prieš porą mėnesių matyta „žalia“ spektaklio versija suteikė vilties, kad iš tos „Lėlės“ teatro palėpės, kurioje įelektrintą kone fizinio absurdo ir žaismingos magijos pasaulį kaip lizdą iš, regis, menkų šapelių sukūrė režisierius su komanda, išsiris kažkas labai įdomaus. Žiūrėdamas „Lizdą“ ir įsitraukiau, ir nervinausi, ir abejojau, ir kvatojau iš subtilios aktorių bei lėlių klounados, ir graudinausi dėl paprastume slypinčio grožio. Manau, kad šitame pasaulyje įdomu tiesiog pabūti. Ne tik jiems, bet ir mums, žiūrovams. Savotiškas teatrinės komunikacijos meninis tyrimas. Labai patiko“.
Vilniaus teatras "Lėlė", spektaklis "Lizdas

Pasak teatro režisieriaus, scenaristo Žilvino Vingelio, „tai labai savitas, gaivališkas, jaunatviškas ir įdomus teatras praturtinantis ir atjauninantis Vilniaus teatro ,,Lėlė“ repertuarą. Nors tai pirmas šių jaunų teatro profesionalų darbas ,,Lėlės“ teatre, bet nuoširdžiai tikiuosi, kad ne paskutinis“, – vylėsi A. Jevsejevas.

„Lizdo“ peržiūroje dalyvavęs kino ir teatro režisierius Jonas Tertelis apie dar vasarą matytą spektaklio eskizą atsiliepia poetiškai. „Pasirodo, lizdas yra ne tik tai, ką paukštis suka, bet ir kur sukasi smalsumą generuojanti elektra, ir kur lenda kištukai. Berods ten paukštė buvo. Ten, tai toje matricoje, toje kitapusybėje. Kurios tarytum nėra. Bet yra. Bet nėra. Bet yra. Bet nėra. Kas ten? Kas tu?“

Kūrėjai laviruoja tarp lengvo vizualinio absurdo ir egzistencializmui būdingos prasmės gyventi krizės. Yra dalykų, apie kuriuos sunku papasakoti. Reikia pamatyti.

Spektaklio „Lizdas“ premjera – jau šį savaitgalį Vilniaus teatre „Lėlė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją