Pasak A. Matelio, tai – nepaprastai džiugi žinia, kadangi Ispanijos kino apdovanojimai GOYA yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje. Į juos pretenduoja ne tik didžiulės Ispanijos kino industrijos filmai, bet tradiciškai ir filmai, kurti drauge su ispanakalbiais Pietų Amerikos režisieriais.

Šiemet konkurencija tarp dokumentinių filmų buvo neįprastai didelė, beveik prilygstanti „Oskarų“ atrankai. Pirmąjį atrankos turą įveikė net 86 filmai, o antrajame ture – trumpajame sąraše – liko 16 filmų, tarp kurių pateko ir „Omarų sriuba“. Iš šių 16–os filmų Ispanijos kino akademijos nariai slaptai balsuodami atrinks 4 filmus nominantus GOYA apdovanojimams.

Pasaulinė „Omarų sriubos“ premjera įvyko legendiniame San Sebastiano festivalyje pernai – jam teko garbė būti „Zinemira“ programos, dedikuotos baskų kinui, uždarymo filmu. Filmas susilaukė gausaus festivalių susidomėjimo visame pasaulyje, buvo apdovanotas Italijoje bei Ispanijoje, nominuotas nacionaliniuose Lietuvos kino apdovanojimuose bei „Lurra de Greenpeace“ apdovanojimui, kuris skiriamas geriausiai aplinkos apsaugos ir taikos vertybes atspindinčiam filmui.

„Omarų sriuba“, pasakojanti apie Islandijos uostamiestyje gyvenančius ir savo kavinėje omarų sriuba svečius vaišinančius brolius, įtraukė gausią Lietuvos kino profesionalų komandą: scenarijaus bendraautorius – Arūnas Matelis, filmą koprodiusavo Arūnas Matelis kartu su Algimante Mateliene, klasikinės muzikos interpretacijas juostai rašė kompozitorius Gintaras Sodeika, spalvų dizainą kūrė Jonas Zagorskas, prisidėjo ir kiti mūsų šalies kūrėjai.

Dokumentinio filmo gamybą rėmė Lietuvos kino centras, filmą prodiusavo „Studio Nominum“ kartu su „Suica Films“ ir „Ax Films“, dalyvaujant LRT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)