M. Pečiulio teigimu, Lietuvos muziejų asociacija per daugiau nei du dešimtmečius trunkančią aktyvią veiklą siekė sujungti skirtingų Lietuvos muziejų interesus keliant bendrą muziejų teikiamų paslaugų lygį, didinant muziejų žinomumą, vystant bendros muziejų veiklos strategiją.

„Mano giliu įsitikinimu, turi būti ne tik išlaikomas šių principinių siekių tęstinumas, bet ir vykdoma jų plėtra. Lietuvoje turime daug nuostabių muziejų ir kiekvienas iš jų savaip unikalus. Vieni muziejai yra modernesni, kiti gal ne tokie modernūs, tačiau turintys milžinišką potencialą, saugantys unikalius istorijos artefaktus. Vieni plėtojantys itin svarbią tarptautinę partnerystę, kiti nepaprastai reikšmingi regioniniu ar dar siauresniu geografiniu lygmeniu kaip vietinės kultūros židiniai. Todėl labai svarbu identifikuoti egzistuojančius skirtumus, įsivardyti stiprybes“, – sako M. Pečiulis. Jo manymu, labai svarbu skleisti žinią, kad Lietuvos muziejai yra modernios, pažangios, lankytojams patrauklios įstaigos, kuriančios akivaizdžią pridėtinę vertę valstybei. Šie ir kiti klausimai bus aptarti bei tolesnės veiklos kryptys išgrynintos artimiausiame Lietuvos muziejų asociacijos valdybos pasitarime.

Naująją asociacijos valdybą sudaro: Šiaulių „Aušros“ muziejaus vadovas Raimundas Balza, Lietuvos nacionalinio muziejaus direktorė dr. Rūta Kačkutė, Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus direktorė Daina Kamarauskienė, Utenos kraštotyros muziejaus vadovė Jovita Nalevaikienė, Žemaičių muziejui „Alka“ vadovaujanti Eva Stonkevičienė, Kauno miesto muziejaus direktorius Gabrielius Sužiedėlis, Lietuvos jūrų muziejaus vadovė Olga Žalienė.

Lietuvos muziejų asociacija yra 1995 m. įsteigta savanoriška ne pelno organizacija, atstovaujanti daugiau kaip šimtui Lietuvos muziejų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt