Jau šiandien, spalio 5 dieną, prasideda festivalinės bardų kelionės po Lietuvą ir pirmoje stotelėje – Prienuose, Prienų kultūros centre, jungtinį koncertą surengs – Saulius Petreikis ir Domantas Razauskas.

Saulius Petreikis – muzikinės scenos fenomenas bei vienas ekspresyviausių Lietuvos kūrėjų. Jo atliekamoje muzikoje skamba tiek tradiciniai, tiek ir archainiai pučiamieji instrumentai, o pasirodymai pasižymi energija ir įvairių emocijų gausa. Per 50 skirtingų instrumentų grojančio atlikėjo pasirodymai primena spalvingą kelionę, kurioje persipina baltiškų ir skandinaviškų pasaulių garsiniai lobynai.

Domantas Razauskas – dainų kūrėjas autorius ir atlikėjas, Lietuvos ir užsienio klausytojams koncertuojantis jau beveik 20 metų. Per tą laiką sukūręs kelis šimtus dainų, įrašęs 8 studijinius albumus, išleidęs eilėraščių knygą ir parengęs kitų knygų. Taip pat jis – ilgametis muzikos apžvalgininkas, muzikinių radijo laidų kūrėjas, vedėjas, muzikos kritikas.

Kartu su Sauliumi Petreikiu Domantas koncertuoja beveik 15 metų, kartu jie įrašė ir išleido 3 albumus, tačiau užvis labiausiai klausytojams įsimena muzikantų gyvos improvizacijos koncertų metu.

Spalio 19 dieną festivalinės kelionės tęsis ir „Jungtinis bardų koncertas“ įvyks Alytuje. Alytaus kultūros centre į jaukų bei poetišką susitikimą kvies Giedrius, Agnė bei Nojus Arbačiauskai, Dalia ir Rimantas Vaicenavičiai. Giedrius ir Agnė Arbačiauskai – šeimyninis duetas scenoje, atliekantis savo kūrybos dainas jau nuo 2007 metų. Violončelės, balso ir gitaros garsai suskamba scenoje moderniųjų lietuvių poetų eilėmis.

Koncerto metu Alytuje šis duetas virs trio – scenoje kartu su tėvais pasirodys ir Nojus Arbačiauskas, kurio balsas nepaprastai praturtina autorinių dainų skambesį. Koncerte Alytuje pasirodys ir Dalia Vaicenavičienė – folkloro tyrinėtoja, pedagogė, atlikėja, grupės, „Kūjeliai“ pagrindinių muzikantų ir atlikėjos Liucės mama.

Prasidėjus karantinui Dalia išmoko groti gitara ir ėmė kurti autorinius romansus bei dainuojamąją poeziją. Jos tekstuose poetiškai jautrios emocijos, besiskleidžiančios taip melodingai, kad norisi jungtis ir dainuoti kartu. Koncerte Alytuje dainų skambesį grodamas gitara stiprins ir puoš vyras Rimantas.

Tą pačią, spalio 19 dieną, festivalio koncertas vyks ir kitoje Lietuvos vietoje – Veisiejuose, kur kultūros namuose dainuojamosios poezijos grožiu dalinsis Lietuvos teatro aktorius, dainininkas – Saulius Bareikis, Vytauto Mačernio, Pauliaus Širvio bei jaunų poetų Vainiaus Barko ir Viliaus Dinstmano eilės skambės ir Vyganto Kazlausko atliekamose dainose.

Spalio 20 dieną į Utenos kameriniame teatre skambės Sauliaus Petreikio ir Domanto Razausko atliekama muzika, o spalio 21 dieną Skapiškyje dainuojamosios poezijos kūriniais dalinsis Giedrius, Agnė, Nojus Arbačiauskai bei grupės „Arbata“ vokalistas – Andrius Zalieska – Zala, kuris į Skapiškį atkeliauja su savo solinio albumo „Autentiškai gilus“ programa. Andriaus tekstai ir muzika kupini metaforinės plastikos, kuri lyg srovė pagauna ir neša į gilią simbolių kalbą.

Andrius Zalieska – Zala per 20 aktyvios kūrybos su grupe metus išleido 6 studijinius albumus bei rinktinių dainų plokštelę, jis taip pat aktyviai kuria eilėraščius, kurie vėliau virsta dainomis bei eksperimentais, kurie sugula į solinės veiklos albumus.

Šiuose tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ koncertuose pasirodys ir festivalio užsienio svečiai.

Taip pat šią gražią, spalio 5 dieną, Vilniaus mokytojų namai, organizuodami festivalį nepamiršta ir sveikina visus mokytojus su tarptautine mokytojų diena, o ta proga visi didieji festivaliniai koncertai: „Nepapratas paprastumas“, „(Ne)bardai bardiškai“ bei „Tai – mes“, mokytojams specialia kaina.

Kodas mokytojams: MOKYTOJAMS, kodas galioja iki spalio 10 dienos.

Visa festivalio programa ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją