Pagrindinės lokacijos – „Vasaros terasa“, „Perimetro“ scena Kūdrų parke, Rotušėje.

„Scenų yra ir daugiau. Dėl žvarbaus oro, kad nesustirtų pianistų pirštai – fortepijoninė muzika „Juodais baltais“ persikelia iš Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) kiemelio į vidų. Tarp šiltų sienų vyks ir didžiulis koncertas „Nakties muzika“ Nacionalinėje dailės galerijoje (įdomiu būdu – žiūrovai galės vaikščioti tamsoje), gros pučiamųjų muzika.

Renginių daug, kaip susidėliot programą? „Paprasčiausia atklysti į „Kultūros nakties“ puslapį, įvairūs renginiai suskirstyti pagal žanrus: dailė, teatras, muzika, specialioji programa, renginiai viešoje erdvėje. Tačiau smagus momentas ir tas, kai renginius gali atrasti netikėtai“, – sakė M. Tamošaitis.

Išsami „Kultūros nakties“ programa ČIA.

Kultūros naktis 2021

Pasak renginių komunikacijos koordinatoriaus, „Kultūros naktyje“ bus daug ir ekskursijų, ir muziejų ekspozicijų, teatro pasirodymų.

„Džiaugiamės, kad dėl pandemijos festivalis pernelyg nesusitraukė – vyks ir dailės parodų atidarymai, ir įvairiausi kiti pasirodymai. Bernardinų sode įsikurs Šeimų erdvė, vyks edukacinės veiklos, atgis pasakų herojai, netgi atvyks Italijos Burbulų cirkas – muilo burbulų pasirodymus galima bus išvysti ne tik šiandien, bet ir visą savaitgalį“, – vardijo būsimas atrakcijas M. Tamošaitis.

Pašnekovas nesureikšmino pandeminių iššūkių, anot jo, tvarka netgi aiškesnė negu pernai.

„Į beveik visus renginius reikia registruotis. Jei registracijos nėra internete – ji bus vykdoma gyvai. Surinksime duomenis, o jeigu kas nors atsitiktų – turėsime kontaktus. Galimybių pasas (GP) reikalingas renginiuose viduje ir didesniuose renginiuose lauke (susirinkus virš 500 žmonių). Galerijų ir ekspozicijų lankymas – išimtis, ten GP nėra reikalingas“, – įspėjo koordinatorius.

Jis kvietė neapsigauti dėl „Kultūros nakties“ pavadinimo – renginiai nėra tik vėlyvos nakties pramogos. „Renginiai prasideda iškart po darbo dienos – jau 18 val. Scenose muzika gros ilgai, kas norės, galės likti iki paryčių“, – žadėjo daug įspūdžių M. Tamošaitis.
Kultūros naktis 2021

Renginiai nemokami

Visi festivalio „Kultūros naktis“ renginiai yra nemokami – tai menininkų, kultūros organizacijų, Vilniaus miesto savivaldybės, informacinio partnerio LRT, komunikacijos agentūros FABULA, kavinių tinklo CAFFEINE ir kitų festivalio partnerių dovana Vilniaus miesto gyventojams bei svečiams.

Festivalio partnerio CAFFEINE LT kavinėse lankytojai galės rasti ne tik budinančios kavos, bet ir leidinį su visos nakties programa, o taip pat dalyje kavinių bus įrengti „Kultūros nakties“ infocentrai, kuriuose bus galima rasti ir renginio savanorius (Gedimino g. 2, Pilies g. 3, Vilniaus g. 31, Vokiečių g. 18, Gedimino pr 31), padėsiančius susiorientuoti nakties renginiuose.

Kaip ir pernai, organizatoriai prašo laikytis saugos reikalavimų ir renginių metu rūpintis savimi bei aplinkiniais – kur reikia dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo, dezinfekuoti rankas, o jei jaučiami peršalimo simptomai – likti namuose. Į dalį festivalio renginių privaloma registruotis, tai galima padaryti tinklapyje kulturosnaktis.lt , programoje pasirinkus norimą renginį arba, jei elektroninės registracijos nėra, jau atvykus į renginį. Galimybių paso poreikis taip pat nurodomas kiekvieno renginio apraše ir pagrįstas bendromis gairėmis:

Renginiai, vykstantys viduje

Būtinas galiojantis Galimybių pasas.
Lankytojai registruojami (internetine registracija arba/ir vietoje).
Muziejų ekspozicijų ir parodų lankymas – sritis, turinti išimtį. Registracija bei
galimybių pasas juose nėra būtini.
Privaloma uždarose erdvėse dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugines kaukes.

Renginiai, vykstantys lauke

Renginiams iki 500 žmonių registracija ir Galimybių pasas nėra būtini.
Jei yra numatoma, jog renginyje susirinks daugiau nei 500 žmonių, bus vykdoma dalyvių registracija ir bus prašoma pateikti Galimybių pasą.
Lankytojams rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes, laikytis saugaus 2 metrų atstumo.

Viešojo transporto pokyčiai ir papildomi maršrutai

Į festivalį ir iš jo sostinės gyventojai bei svečiai kviečiami vykti viešuoju transportu, „Kultūros naktį“ važiuos ir naktiniai autobusai. Keleivių patogumui jie kursuos dažniau – kas 15-18 min.

Visame viešajame transporte, taip pat ir naktį kursuosiančiuose autobusuose, galios įprastiniai viešojo transporto bilietai.

Pranešime žiniasklaidai primenama, kad keleiviai visas bilietų rūšis gali įsigyti pildydami Vilniečio kortelę savitarnoje ar fizinėse platinimo vietose, programėlėse m.Ticket, Trafi. Tai reiškia, kad turintiems ilgalaikius ar dienos bilietus kelionė naktiniais maršrutais papildomai nekainuos.

Vilnius viešojo transporto keleiviams ir toliau primename pagrindines taisykles, jog kelionės po miestą būtų saugios ir sklandžios. Autobusuose ir troleibusuose būtina dėvėti veido kaukes, dezinfekuoti rankas, stotelėse ir kelionės metu laikytis saugaus atstumo.

Keleiviai taip pat raginami planuoti keliones autobusais ir troleibusais, pasirenkant mažiau užpildytus maršrutų reisus, judėjimo laikus.

Iš rugsėjo 24 į 25 d. naktį kursuojantys maršrutai

„Kultūros nakties“ metu kursuos naktiniai 101N, 102N, 103N, 104N, 105N maršrutų autobusai. Jie kursuos nuo rugsėjo 24 d. 23.00 val. iki rugsėjo 25 d. 3.00 val.
Naktiniai autobusai sustos centrinėje miesto dalyje esančiose viešojo transporto stotelėse:
· Žaliasis tiltas – 103N, 104N, 105N.
· Vinco Kudirkos aikštė – 101N, 103N, 104N.
· Karaliaus Mindaugo tiltas – 101N, 102N, 105N.
· Arkikatedra – 102N.
· Operos ir baleto teatras – 102N.
· Juozo Tumo–Vaižganto – 102N.

Kaip viešuoju transportu nuvykti į renginius miesto centre?

Į „Kultūros nakties“ renginius patogiausia važiuoti viešuoju transportu:

iki Vinco Kudirkos aikštės stotelės – 1G, 11, 53, 88 maršrutų autobusais ir 2, 3, 6, 12 maršrutų troleibusais.

iki Arkikatedros stotelės – 10, 11, 33, 88 maršrutų autobusais.

iki Karaliaus Mindaugo tilto stotelės – 6G maršruto autobusais ir 2, 3, 4, 17 maršrutų troleibusais.

iki Dailės akademijos stotelės – 10, 33, 89 maršruto autobusais bei iki Užupio stotelės – minėtų maršrutų autobusais ir 11 maršruto autobusais.

iki Rotušės, Vokiečių stotelių – 89 maršruto autobusais.

Su „Kultūros nakties“ metu kursuosiančių naktinių autobusų maršrutų tvarkaraščiais galima susipažinti nuo rugsėjo 22 d. interneto tinklalapyje www.judu.lt, taip pat informacija skelbiama socialiniame tinklalapyje facebook, m.Ticket, Trafi, darbo valandomis telefonu (8 5) 210 7050.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją