Ta pati komisijos narė parašė kandžią vienos pretendentės knygos recenziją, kai jis buvo nominuotas apdovanojimui.

„Literatūros apdovanojimų sezonas tik prasidėjo, ir jau per pirmąją atranką Goncourt'ų premijai gauti kilo interesų konfliktas“, – savo tinklalapyje rašė radijas „France Inter“.

Pranešime atkreipiamas dėmesys, kad komisijos narės Camille Laurens širdies draugas yra filosofas Francois Noudelmannas, patekęs tarp komisijos atrinktų pretendentų už savo memuarus „Les Enfants de Cadillac“ (Kadilako vaikai).

Gindamas komisiją, Goncourt'ų akademijos prezidentas Didier Decoinas „France Inter“ sakė: „Nemanome, kad tai priežastis bausti gerą knygą.“

Akademijos sekretorius Philippe'as Claudelas naujienų agentūrai AFP sakė, kad keliems komisijos nariams patiko šį knyga, nors jie dar nežinojo, kad jos autorius ir C. Laurens yra pora.

Komisija surengė balsavimą šiuo klausimu ir nusprendė, jog nieko blogo, jei tarp pretendentų esama komisijos narių artimųjų ar draugų.

Tačiau dienraštyje „Le Monde“ C. Laurens paskelbta kandi Anne Berest knygos „La Carte postale“ (Atvirutė) recenzija yra aiškus Goncourt'ų taisyklių pažeidimas, pridūrė Ph. Claudelas.

Recenzija buvo paskelbta anksčiau šį mėnesį, netrukus po to, kai A. Berest pateko tarp atrinktų pretendentų.

„Man tai visai nepatiko. Ir mes apie tai kalbėsimės“, – sakė D. Decoinas „France Inter“.

Dešimties narių komisija šių metų laureatą paskelbs lapkričio 3-iąją.

Šią nuo 1903 metų skiriamą premiją yra gavusios tokios literatūros įžymybės, kaip Marcelis Proustas, Simone de Beauvoir, Marguerite Duras ir Michelis Houellebecqas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją