Taip pat jis daug metų buvo vaikų ir jaunimo teatro vadovu Lietuvos vaikų ir jaunimo centre, su ugdytiniais keliavo po jaunimo teatro festivalius užsienyje, išaugino kelias kartas būsimų profesionalių aktorių ir režisierių, tarp jų – Gytis Ivanauskas, Algirdas Gradauskas, Rūta Papartytė, Artūras Sužiedėlis, Aurimas Žvinys ir kiti. T. Varnas dirbo ir su kurčiųjų bendruomene.

Pastaruoju metu, kai turėjo laisvų dienų bei per atostogas, Titas mėgo su žmona režisiere Rasa Ercmoniene-Varne ramiai leisti laiką Molėtų rajone, Varnų sodyba pramintame vienkiemyje. Savo pačių jaukiai ir kūrybiškai įrengtame Klojimo teatre menininkų šeima organizuodavo poezijos vakarus.

Laisvalaikiu T. Varnas puoselėjo dar vieną savo talentą – tapė portretus. Paskutinę gyvenimo dieną irgi praleido namie prie molberto.

Titas Varnas

Ramus, mąslus, turintis subtilų, o kai kada - ir sarkastišką humoro jausmą, kaip gija jungęs žmones, kuriuos jis ugdė arba su kuriais dirbo, – tokį T. Varną prisimena kolegos ir bičiuliai.

Atsisveikinimas su velioniu prie urnos – rugsėjo 14 d. (antradienį) Laidojimo paslaugų centre prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios, pirmoje salėje, nuo 9 iki 13 val. Velionis bus laidojamas Antakalnio kapinėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt