Rugsėjo 13-ąją įžanginiame festivalio „Vilnius Jazz“ koncerte Lietuvos rusų dramos teatre jis primins ne tik geriausias savo kompozicijas, bet ir įvairių kūrybos etapų bendražygius, įspūdingą savo amplua paletę – nuo solo ir duetų bei trio iki didelių ansamblių. Tam yra svari priežastis: maestro mini 60-metį, o „Dainius Pulauskas Group“ (DPG) – 25-metį, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

DPG Cairo Jazz Fest

D. Pulauskas kurti ir aranžuoti muziką pradėjo dar dirbdamas vokaliniame instrumentiniame ansamblyje „Oktava“, komponuoti jį paskatino šio ansamblio vadovas Mindaugas Tamošiūnas. Būtent „Oktavai“ muzikas parašė pirmąją džiazo pjesę, kuri nuskambėjo „Pori Jazz'87“ festivalyje Suomijoje.

1996 metais Dainius debiutavo džiazo festivalyje „Birštonas“ jau kaip grupės lyderis su savo kvintetu, o 1998-aisiais – ir su savo sekstetu, kuris netrukus tapo vienu ryškiausių ir labiausiai svetur žinomų lietuvių džiazo kolektyvų.

2004-aisiais menininkas ėmė pristatyti įvairios sudėties savo ansamblių programas „Dainius Pulauskas Group“ (DPG) vardu. Būtent DPG veikla kūrėjas labiausiai realizavo savo kaip kompozitoriaus bei klavišininko talentą ir profesinę patirtį.

DPG pasirodė daugiau kaip 150 festivalių 35 valstybėse, keturiuose žemynuose, pirmoji iš Lietuvos įžengė į Malaizijos, Indonezijos, Pietų Afrikos Respublikos, Egipto, Etiopijos, Pietų Korėjos scenas. Grupei plojo prestižinių Otavos, Londono, Tokijo, Vašingtono džiazo festivalių publika. Ji sukėlė furorą gastroliuodama milijoniniuose Kinijos miestuose Džuhajuje, Gvangdžou ir Šendženyje, tris kartus surengė dideles gastroles po Indiją, kur yra išbandžiusi jau beveik visas svarbiausias džiazo scenas.

Garsiose pasaulio džiazo scenose pasirodo ir kiti lietuviai, bet jie groja tarptautiniuose projektuose, o DPG atstovauja Lietuvai ir atlieka vien lietuvišką – savo lyderio D.Pulausko – muziką. Ji įamžinta jau 19 autorinių albumų, dviejuose autoriniuose DVD, 9 džiazo rinkiniuose.

D. Pulauskas savo nuoširdžia, emocinga kūryba pelnė vieno įdomiausių Europos „fusion“ džiazo kompozitorių reputaciją ir ne kartą atstovavo šalies džiazui europiniuose projektuose, o DPG netgi tapo Lietuvos kultūros ambasadoriumi svarbiuose valstybiniuose renginiuose.

Jubiliatas yra susirinkęs visus svarbiausius šalies džiazo apdovanojimus, pernai jo kūryba įvertinta Vyriausybės kultūros ir meno premija. Menininkas išbandė save įvairiausiuose džiazo žanruose, o taip pat chorinės, teatro ir kino muzikos kūryboje, tapo net Kompozitorių sąjungos nariu, bet nesiliauja ieškoti vis naujų saviraiškos nišų.

Jubiliejinis koncertas leis apžvelgti vingiuotą ir įdomų jo kūrybos kelią. Scenoje išvysime įvairių to kelio etapų pakeleivius – ir pirmojo seksteto narius Vytautą Labutį bei Arkadijų Gotesmaną, ir epizodiškai grupę lydėjusį klaipėdietį gitaristą Eugenijų Jonavičių, vėlesnius Dainiaus bendražygius Liutaurą Janušaitį ir Domą Aleksą. Visus 25 metus DPG grojantis trimitininkas Valerijus Ramoška pasirodys su lyderiu ir dviese.

Kitokią dueto spalvą D.Pulauskas įlies į programą su liaudies dainų atlikėja Veronika Povilioniene, kuri taip pat paliko ryškų pėdsaką jo kelyje, drauge įsiamžino keliuose albumuose. O dabartiniam jubiliato kūrybos etapui atstovaus jo akustiniai kolektyvai su naujausiais komandos nariais – kontrabosininku Armanu Isojanu ir būgnininku Augustu Baronu.

Dainiaus Pulausko 60-mečio ir Dainius Pulauskas Group 25-mečio koncertas vyks Lietuvos rusų dramos teatre rugsėjo 13 d. 19 val. Bilietus platina Bilietai.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt