Šis spektaklis pagal Stanisławo Lemo kūrinį „Soliaris“ (dramaturgas Tomasz Spiewak) Lietuvos nacionalinio dramos teatro salėje bus rodomas rugsėjo 9, 10, 11 dienomis. Premjeroje vaidina Nelė Savičenko, Martynas Nedzinskas, Arūnas Sakalauskas, Oneida Kunsunga, Dainius Gavenonis, Kęstutis Cicėnas, Gytis Ivanauskas, Rasa Samuolytė.

Teatrologės Daivos Šabasevičienės interviu su režisieriumi G. Jarzyna galite skaityti čia.

Naujoji teatro salė, kurioje vyksta premjera, talpina 350 žiūrovų. Teatre pasikeitė ir kitos aplinkos erdvės: buvusios bilietų pardavimų kasos vietoje įkurdinta kavinė, vėliau planuojama atidaryti ir restoraną. Rūbinė buvo perkelta į rūsį, taip atlaisvinant jos anksčiau užimtą erdvę pirmame aukšte, taip pat įrengtas įėjimas į Mažąją salę iš Gedimino prospekto, tad, kai ji pradės veikti, nebereikės vaikščioti per aplinkui, pro Odminių gatvę, kaip būdavo iki šiol.

Kada bus atidaryta Didžioji salė, o kartu ir visiškai baigta teatro rekonstrukcija, teatro vadovas Martynas Budraitis kol kas nedrįsta prognozuoti – anksčiau vykusioje spaudos konferencijoje jis prisipažino, kad ir kalbėdamas apie Naujosios salės atidarymą buvo pernelyg optimistiškas, tad paskui vis tekdavo vėlinti paskelbtus atidarymo planus. Jei viskas klostysis gerai, galbūt tai įvyks jau 2022-ųjų rudenį, o kol kas tie spektakliai, kurių neįmanoma rodyti Naujojoje salėje, keliaus pas žiūrovus kitose erdvėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)