„Su didele viltimi žvelgiame į priekį. Apie sezoną – ką mes darysime? Jau prisitaikėme prie to, kad išėję, repetuojame, kasdien matome pastolius... Laukiu ir svajoju, už poros metų Kongresų rūmuose bus graži koncertų salė, su puikia akustika“, – sakė G. Rinkevičius.

Maestro taip pat ragino nepraleisti pradžios koncerto: šiemet LVSO sezono pradžios koncertas skambės spalio 3 d. Lietuvos nacionalinės filharmonijos salėje. Pradžios koncerte Sergejaus Rachmaninovo Pirmąjį koncertą fortepijonui skambins vienas žymiausių pianistų pasaulyje Nikolajus Luganskis. Antrojoje koncerto dalyje orkestras tęs Dmitrijaus Šostakovičiaus simfonijų ciklą, klausytojams pristatydamas jo Aštuntąją simfoniją.
Gintaras Rinkevičius

Prieš pradėdamas 33-ąjį koncertų sezoną Vilniuje, LVSO kartu su I. Prudnikovaite ir baritonu Romanu Kudriašovu surengs koncertų turą po Lietuvą. Rugsėjo 23 d. gražiausios G. Bizet, W. A. Mozarto, R. Rossini ir kitų kompozitorių operų arijos skambės Panevėžio bendruomenių rūmuose, rugsėjo 24 d. – Birštono kultūros centre, o rugsėjo 25 d. – Druskininkų „Eglės“ sanatorijos koncertų salėje.
„Regioninė programa, iš tokių įdomesnių, bus atliekama Tryliktoji D. Šostakovičiaus simfonija, pasirodys operos solistai Kostas Smoriginas, Lauryna Bendžiūnaitė. Svarbiausia, kad turime kur koncertuoti – Valdovų rūmuose, Operos teatre, Filharmonijos salėje. Tikimės, kad laikas prabėgs greitai, ir jau tuoj kviesime į pirmą koncertą naujoje Kongresų rūmų salėje. Galima įsivaizduoti pokyčius – stogas bus pakeltas kone šešis metrus. Pasimatysime čia 2023-ųjų rudenį. Jei ir šiek tiek vėliau – vis tiek neblogai“, – kalbėjo G. Rinkevičius.
Ieva Prudnikovaitė

Operos solistė I. Prudnikovaitė taip pat atkreipė dėmesį į koncertus regionuose. „Programa ne pramoginė, bet įvairių epochų, žanrų – nuo operos iki operetės. Vieną dainų girdėjote „Nerudos dainos“ („Neruda songs“). Šis ciklas, kurį atradau, tarsi fetišas. Nelabai yra daug medžiagos mecosoprano balsui, todėl jį įsimylėjau ir nekantriai laukiu pasirodymų. Prieš Naujuosius metus laukia dėl pandemijos neįvykęs koncertas „Viva la Diva“. Žaidimo forma – aš, Ona Kolobovaitė ir Evelina Sašenko – bandysime atskleisti spalvas, kurias ne visada tenka parodyti“, – neišdildomų įspūdžių žadėjo I. Prudnikovaitė.
Stasys Pancekauskas

Orkestro vadovas Stasys Pancekauskas į susirinkusiuosius kreipėsi klausimu: „Kodėl susitinkame skvere, o ne rūmuose? Liepė išeiti statybininkai. Šios dienos laukėme penkerius metus, nuėjome ilgą kelią, kiekvienu etapu vis artėjome prie to, tobulinome projektą, teko susidurti su kliūtimis. Labai laukiame kada bus atnaujinta šita salė. Kiekvienas esate darę remontą, žinote, ką tai reiškia. Tai didelis iššūkis – įstaigai, meno personalui, kurie gros kitose salėse, bet be sunkumų nebūna džiaugsmo! Psichologiškai esame pasiruošę, tikimės supratimo, o kai bus atnaujinta – švęsime. Visiems linkiu kantrybės ir ištvermės, su Dievo pagalba viską ištversime.“

Pro Kongresų rūmų langą, tarsi simboliškai atsisveikindamas prieš kelionę nuvilnijo Algirdo Januševičiaus trimito garsai.

Lapkričio 12 d. Valdovų rūmuose įvyks ilgamečio LVSO trimitų grupės koncertmeisterio, „Sostinės vario kvinteto“ įkūrėjo ir meno vadovo trimitininko A. Januševičiaus jubiliejinis koncertas, kuriame jis gros net septyniais skirtingais trimitų šeimos instrumentais. Koncerte pasirodys ir trimitininko sūnus, žymus pianistas Gintaras Januševičius, bei dukra, Vokietijoje garsi džiazo dainininkė Donata Januševičiūtė.

Su orkestro repertuaru galima susipažinti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją