Pasak R.Tumino, "lietuvių režisieriams pakanka turėti medį, akmenį ir saulę", kad gimtų spektaklis. "Gazeta Wyborcza" pažymi, kad Vilniaus Mažasis teatras - tai pati įdomiausia lietuviška scena, nes čia galima išgirsti praeities skambesį, pajusti nerimą, viltį ir vaikystės kvapus.

Laikraštis rašo, kad "jeigu lietuviško teatro nebūtų, tai jį reiktų išgalvoti, nes būtent Lietuvoje jau keletą metų statomi spektakliai, kurie įelektrina visą pasaulį".

"Režisierių Rimo Tumino, Eimunto Nekrošiaus, Oskaro Koršunovo, Jono Vaitkaus ar Gintaro Varno pavardės vienu įkvėpimu minimos greta Petero Brooko, Roberto Wilsono, Franko Castorfo", - pažymi "Gazeta Wyborcza" ir primena, jog lenkams lietuvių teatrą atrado Torunės tarptautinio teatrų festivalio "Kontaktas" organizatorė Krystyna Maisner, kuri pradėjo į jį kviesti geriausius lietuvių režisierių spektaklius.

Pasak dienraščio, neabejotinu festivalio lyderiu tapo E.Nekrošius, pelnęs daug šios teatro šventės prizų.

"Gazeta Wyborcza" primena, jog būtent pažinties su lietuviais dėka lenkų teatras praturtėjo jų pastatymais: R.Tuminas Vroclave sukūrė "Romeo ir Džiuljetą", O.Koršunovas Varšuvos teatre pastatė net du spektaklius.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją