Šis pastatymas – tai bendras LNOBT, Briuselio „La Monnaie – De Munt“ ir Bolonijos „Teatro Comunale“ pastatymas, kurį pirmieji turi galimybę pamatyti Vilniaus žiūrovai. Todėl premjeroje vieši specialiai dėl to į Vilnių atvykę užsienio teatrų vadovai ir operos kritikai, taip pat operai neabejingi Lietuvos politikos ir verslo atstovai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Rožės kavalieriaus“ pastatymą kūrė garsiuose pasaulio teatruose savo darbus pristatanti italų statytojų komanda – režisierius Damiano Michelietto, scenografas Paolo Fantinas, kostiumų dailininkas Agostino Cavalca, šviesų dailininkas Alessandro Carletti ir dirigentas, LNOBT operos meno vadovas Sesto Quatrini.

Pirmajame premjeriniame spektaklyje vaidmenis atliko Joana Gedmintaitė (Maršalienė), Jelena Kordić (Oktavianas), Albertas Pesendorferis (Baronas Ochsas), Lina Dambrauskaitė (Sofi), Steponas Zonys (Faninalis), Rafailas Karpis (Falcakis), Agnė Stančikaitė (Mariana), Regina Šilinskaitė (Anina), Liudas Mikalauskas (Policijos komisaras), Tomas Pavilionis (Šeimininkas), Mindaugas Jankauskas (Liokajus), Paulius Prasauskas (Notaras).

Maršalienei maždaug 50 metų – ji dar seksuali ir pilna gyvenimo džiaugsmo Vienos aukštuomenės dama. Jos meilužis – septyniolikmetis jaunuolis Oktavianas. Tačiau besimėgaudama brangaus šampano purslais, Maršalienė jaučia neišvengiamai senkantį savo, kaip moters, žydėjimo laiką. Ir apsisprendžia išsiskirti su mylimuoju, kad jis susirastų jaunesnę gyvenimo draugę...

Kiti „Rožės kavalieriaus“ spektakliai – rugsėjo 4, 7, 8, 10 ir 11 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)