Pajuokavus, kad ko gero, M. Repšio klasiokams rugsėjo 1-oji buvo gerokai linksmesnė nei kitiems moksleiviams, juk gerai, kai mokslo metai prasideda nuo draugo gimtadienio, aktorius pritariamai sakė, kad būdavo malonu tądien sulaukti sveikinimų.

„Mokykloje, būdavo, „atsižymi“, užsidedi pliusiuką, o po mokslo pradžios šventės susirinkdavome arba pas mane namuose, arba kieme. O vakare jau lėkdavome į koncertą, dažniausiai būdavo Vingio ar Kalnų parke, prasmukdavome pro tvorą, pro apsauginius – atrakcija smagi“, – mokyklos laikus prisiminė pašnekovas.

Esu laimingas!

O kaip šiandien atrodo gimtadienio šventė, kokie momentai įsimintiniausi? „Svarbiausi artimųjų sveikinimai. Tik pabudus ryte „užsipuolė“ vaikai – tiek dovanų man pridovanojo... Labai esu laimingas! Vieną išleidau į mokyklą, kitą – į darželį, vėliau važiuosime švęsti pas uošvius, pas mano mamytę, brolis atvažiuos. Faina diena, iš tikrųjų“, – šventinės dienos planais dalijosi M. Repšys, Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius.

Gimtadienis puiki diena ne tik švęsti, bet ir ateities planams kurti. M. Repšys pritarė šiai minčiai sakydamas, kad turi daug kūrybinių minčių ir noro lipti į sceną.

„Labai nesigiriant, bet pasigiriant – spalio mėnesį laukia premjera OKT / Vilniaus miesto teatre, su broliu Mantu Jančiausku repetuojame pjesę. Tada lapkritį laukia įdomaus spektaklio apie sportą generalinė repeticija su Antanu Obcarsku, labai laukiu. Taip pat norėčiau paraginti visus ateiti į mano su grupe koncertą rugsėjo 21-ąją, jei planai nepasikeis – Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje. Laukia muzikiniai projektai, apie kuriuos svajoju, ir galbūt šios svajonės įsigyvendins“, – kūrybinius užmojus vardijo M. Repšys.
Marius Repšys, „Šiaulių naktys“, alternatyvios muzikos konkursas „RUMSHK“(Žanetos Bytautienės nuotr.)

Paklaustas, ar muzikinę veiklą būtų galima priskirti prie daugeliui dar nežinomų jo amplua, M. Repšys pasvarstė, kad kažin, ar tai naujiena – geri atsiliepimai motyvuoja judėti ta linkme. „Lygiai prieš savaitę buvo mano ir grupės koncertas „Šiaulių naktyse“, labai pavyko, galvoju pradėsiu koncertinę repo veiklą. Programa įdomi, ugninga, tai mane motyvuoja dar daugiau kurti, judėti į priekį“, – sakė jis.

Aktorius taip pat prisipažino laukiantis ir didžiuosiuose kino ekranuose pasirodysiančių premjerų – „laukia krūva filmų“, kuriuose nusifilmavo, bet jų dar neparodė kino teatruose.

Feisbukas ir instagramas trukdė gyventi

M. Repšys pastaraisiais metais dalijo atvirus interviu, ne tik kaip teatro ir kino vaidmenų kūrėjas, bet ir kaip žmogus, kovojantis su psichologinėmis problemomis. Aktorius drąsiai kalba apie depresiją ir psichozės epizodus. Jis taip pat yra vienas tų, kurie virtualaus gyvenimo įkarštyje atsisakė socialinių tinklų ir dėl to, tikino jis, nė kiek sau nesuka galvos.

„Feisbukas ir instagramas man trukdė gyventi – nemokėjau jais naudotis, atsisakiau. Nedeklaruoju, kad visam gyvenimui, gal kažkada pribręsiu, gal vėl užsipildysiu anketą, tačiau šiuo metu gyvenu be jų, ir man gerai. Tie, kas nori – mane susiranda. Yra būdų, tai ne problema. Kai neturi socialinių tinklų, sumažėjo ir gimtadieninių sveikinimų gausa – dėl to irgi džiaugiuosi, nes visiems, būdavo, stengiuosi atsakyti, padėkoti“, – rado ir teigiamų pusių M. Repšys.

Su pastebėjimu, kad visgi, matyt, per daug „apsigyvenome“ socialiniuose tinkluose, M. Repšys visiškai sutiko. „Taip, taip... Susitinki žmogų, kurio seniai nematei, tu su juo nori bendrauti, nori paklausti, sužinoti apie jį daugiau, o kai sėdi socialiniuose tinkluose, atrodo, kad viską apie jį žinai, tačiau toks bendravimas nelabai daug ką reiškia“, – pažymėjo aktorius.
Marius Repšys, „Šiaulių naktys“, alternatyvios muzikos konkursas „RUMSHK“(Žanetos Bytautienės nuotr.)

Svarbiausia, kad nuotaika nesugestų

Jo įsitikinimu, socialiniai tinklai užaugina ne ką kitą, kaip apsimestinį žinojimą. „Visi tokie laimingi, turintys daug pasiekimų, o realiame gyvenime dažnai būna atvirkščiai“, – liūdną tiesą konstatavo aktorius.

Nors priklausomybė nuo socialinių tinklų kol kas nepripažinta, tačiau problema jau įžvelgiama, ją paaštrino ir pandemija. Visai nenuostabu, kažko atsisakant tenka šiek tiek su savimi pakovoti. Tačiau M. Repšys pasakojo, kad šį sprendimą priėmęs gan lengvai. „Šiokia tokia kova, bet nebuvo taip, kad laužytų mane, nežinočiau kur dėtis, – juokavo aktorius. – Yra tos veiklos ir be naršymo telefone. Manęs tai netrikdo šiuo metu.“

Gimtadienio proga aktorius sau norėjo palinkėti „neperdegti“, koncentruotis į tai, kas patinka, siekti savo užsibrėžtų tikslų. „O visiems palinkėčiau – mažiau neigiamų emocijų, nes dažnai tas, ant kurio pykstama, to net nežino. Ir išeina taip, kad tas, kuris pyksta, verda savo sultyse, pats nuo to kenčia. Tad linkiu pozityviau mąstyti, daugiau šypsotis, ruduo bus fainas, net jei ir oras bus blogas, svarbiausia, kad nuotaika nesugestų!“, – visus drąsino M. Repšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją