Serbijos, Prancūzijos, Liuksemburgo, Bulgarijos ir Lietuvos bendros gamybos darbą „Strahinja“ (rež. Stefan Arsenijević, prod. Kęstutis Drazdauskas) Karlovy Varų festivalyje lydėjo triumfas. Jis pelnė net penkis apdovanojimus, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Apie jauną pabėgėlį iš Malio, kuris neriasi iš kailio siekdamas integruotis Serbijoje, pasakojantis filmas laimėjo pagrindinį „Auksinio gaublio“ apdovanojimą geriausią filmo kategorijoje. Dar vieną „Auksinio gaublį“ filmas gavo geriausio aktoriaus kategorijoje – jį pelnė Ibrahimas Koma. Specialiuoju paminėjimu pagrindinėje konkursinėje programoje už geriausią operatorės darbą buvo įvertinta Jelena Stanković. Ir tai dar ne visi filmo apdovanojimai – „Strahinja“ taip pat gavo „The Ecumenical Jury“ ir „Europa Cinemas Label“ prizus.

Dar viena lietuviška koprodukcija – bendras Gruzijos, Vokietijos ir Lietuvos kūrėjų filmas „Gyvenimo kaina“ (rež. Ioseb Soso Bliadze, prod. Marija Razgutė) festivalyje pelnė „Fedeora Award“ prizą. Filmas pasakoja apie eismo įvykį, išsivysčiusį į tragikomišką situaciją.

Konkursinėje festivalio programoje „East of the West“ dalyvavo ir naujausias lietuvių režisieriaus Andriaus Blaževičiaus filmas „Bėgikė“ (prod. Marija Razgutė), pasakojantis įtemptą merginos, kuri Vilniuje ieško pradingusio vaikino istoriją.

Tarptautinis Karlovy Varų kino festivalis – tai vienas svarbiausių kino renginių visoje Centrinėje ir Rytų Europoje. Vienas seniausių A klasės kino festivalių pasaulyje savo reikšmingumu yra lyginamas su Kanų, Berlyno, Venecijos, Maskvos ir Varšuvos kino festivaliais.

Karlovi Varų festivalio programose dalyvaujančių filmų gamybą rėmė Lietuvos kino centras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją