Vilniaus miesto architekto skyriaus Miestovaizdžio poskyrio vyr. specialistė Indra Bieliūnaitė informavo, kad 2018-aisiais surengtas Žaliojo tilto meninių instaliacijų konkursas (kurių laimėtojais buvo S. Paukštys, vėliau – D. Norušis) su šiųmečiu „Kuriu Vilnių“ – tarpusavyje nesusiję.

„Svarbu paminėti, kad pereito konkurso iniciatoriai buvo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos atstovai. Pasikeitus tarybos sudėčiai neliko konkurso iniciatorių, todėl jis nėra tęsiamas“, – paaiškino ji, kodėl atsisakyta ankstesnės idėjos.

Specialistė pažymėjo, kad kol kas nėra apsispręsta, kiek laiko A. Ambraso instaliacijos stovės ant Žaliojo tilto pilonų.

„Kalbant apie „Kuriu Vilnių“ projektus, tai jeigu projekto teikėjai nenurodo, kad projektas terminuotas, dėl jo termino gali spręsti savivaldybė, kuri tampa meno kūrinio savininke. Kiek šios konkrečios instaliacijos stovės šioje vietoje nėra apsispręsta, bus žvelgiama į kūrinio poveikį, į kylančias diskusijas, į galimas naujas idėjas šia vietai. Realu, kad dabartinis projektas bus laikinas, kol bus apsispręsta, ką išties norime matyti ant Žaliojo tilto“, – aiškino I. Bieliūnaitė.

Anot jos, kiekvienais metais tiek konkurso „Kuriu Vilnių“ apimtyje, tiek ir einamųjų darbų kontekste sulaukiama įvairių pasiūlymų Žaliajam tiltui.

„Tai yra labai pastebimas taškas mieste, todėl įvairūs menininkai ir visuomenininkai kartkartėmis vis pasiūlo įvairių idėjų. Kai kurios būna reklaminio pobūdžio, dalis – laikinųjų instaliacijų. Tokius pasiūlymus nuodugniai svarstome Vilniaus miesto tarybos istorinės atminties komisijoje“, – sakė ji.

Savivaldybė metų pradžioje paskelbė konkursą „Kuriu Vilnių“ programai, inicijuodama meninių akcentų įvairiose miesto vietose kūrmą. Buvo pateikta apie du šimtus paraiškų. Tačiau, kaip tikino A. Ambrasas, „Kuriu Vilnių“ konkurse kurti instaliaciją ant Žaliojo tilto tebuvęs vienintelis pasiūlymas.

Paklausta, ar buvo viešai paskelbta apie šį konkursą ir galimybę kurti būtent Žaliajam tiltui, I. Bieliūnaitė atsakė, kad konkurso „Kuriu Vilnių“ kvietime nebuvo akcentuota, kad laukiama pasiūlymų būtent Žaliajam tiltui.

„Viena iš konkurso sąlygų yra ta, kad menininkas laisvai gali pasirinkti vietą, kurioje siūlo savo idėją. Todėl visi, kas dalyvavo konkurse, buvo laisvi siūlyti idėją Žaliajam tiltui“, – patikino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)