M. Liaudanskis stebėjosi, ar tikrai Vilniaus senamiestyje galima tokia praktika, kai nuo čia esančių namų dėl filmavimo nusprendžiama „pašalinti raudonumą“. Jis pats sako paklausęs ten dirbančių žmonių, kurie parodė savivaldybės leidimą „uždažyti grafičius“, bet jo tai neįtikino.

„Akivaizdu, kad tai įvyniotas į kitus žodžius leidimas pasidekoruoti gatvę pagal filmo poreikius, tik rasta patogesnė formuluotė. Ta gatvė visiškai nemirguliavo grafičiais. Ir uždažytų vietų mastas niekaip nebūtų paaiškinamas grafičių šalinimu“, – kalbėjo jis.

Filmo lokacijų vadovas Jonas Špokas aiškino, kad įvyko nesusipratimas.

„Filmavimas vyksta šv. Dvasios gatvėje, tai yra tokia sena gatvė, kurios sienos buvo labai smarkiai išpaišytos grafičiais, tiksliau, vadinamaisiais tagais. Kai iš savivaldybės gavome leidimą filmuoti, leido juos ir nuplauti. Samdome privačią įmonę, kuri turėjo sutartį su savivaldybe, ji pirma tuos grafičius valė ir pas juos viduje įvyko kažkokių nesusikalbėjimų – kai kurias vietas, kur buvo daugiausia grafičių, tiesiog uždažė“, – pasakojo jis.

„Ir uždažė to seno namo fasadą tokia kremine spalva, tikrai nelabai į temą, o tai tikriausiai susiję su tuo, kad statybininkai šalia statė namą; tikriausiai tos privačios įmonės darbuotojai pagalvojo, kad gal taip galima daryti. Tai mes tada sutvarkėme tą dalyką: nuplovėme dažus ir sutvarkėme sieną. Aš galvoju, kad tikriausiai tas žmogus pamatė „nelabai į temą“ nudažytą fasadą, kuris tuo metu buvo. Dabar viskas sutvarkyta, pastatas atrodo taip pat, kaip atrodė prieš savaitę, tik nėra grafičių“, – aiškino J. Špokas.

Pasitikslinus su M. Liaudanskiu, jis nesutiko su tokiu aiškinimu ir palyginimui atsiuntė nuotraukų, iš kurių matyti, kaip pastato dalis atrodė prieš uždažant ir po to, kai neliko buvusio raudonumo.

Prieš:

Šv. Dvasios gatvė

Po:
Šv. Dvasios gatvė

Vilniaus savivaldybės atstovai sako, kad Vilniaus kino biuras vakare ruošiasi patikrinti, kokia yra reali situacija, ir ryte pateikti savo komentarą, taip pat atsiuntė nuotraukų, rodančių, kad grafičių toje gatvėje išties buvo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)