2021-aisiais muzikos pasaulis mini ypatingą jubiliejų – tango novatoriaus Astor Piazzolla (1921–1992) gimimo šimtmetį. Šią proga visame pasaulyje organizuojami koncertai ir vienas jų, su svečiais iš Italijos, įvyks Chaimo Frenkelio vilos parke, rašoma pranešime spaudai.

A. Piazzolla – vienas garsiausių Pietų Amerikos argentiniečių kompozitorių ir atlikėjų, laikomas tradicinės tango muzikos revoliucionieriumi, kuris su tango sujungė džiazo, klasikinės muzikos elementus ir sukūrė taip vadinamąjį „naująjį tango“ (Nuevo tango). Koncerte Chaimo Frenkelio vilos parke skambės ryškiausi šio muzikos stiliaus kūriniai.

Atvykstančių svečių – gitaristo Giampaolo Bandini ir bandonija grojančio Cesare Chiacchiaretta – duetas susibūrė dar 2002 m., siekiant pristatyti argentinietišką muziką per jos reprezentatyviausius instrumentus. Charizmatiškasis duetas apkeliavo daugiau nei 50 šalių, sulaukdami kritikų ir publikos pripažinimo, taip pat bendradarbiavo su daugybe iškilių Lotynų Amerikos kompozitorių bei atlikėjų.

Profesoriaus Sauliaus Sondeckio 1960 m. įkurtas Lietuvos kamerinis orkestras (LKO) pripažinimą yra pelnęs ne tik gimtojoje Lietuvoje, bet ir toli už jos ribų. Šiandien orkestro – Lietuvos atlikimo meno ambasadoriaus – gastrolių maršrutai yra išraižę beveik visas Europos šalis, pasiekę Šiaurės ir Pietų Ameriką, Kubą, Egiptą, Pietų Afrikos Respubliką, Jungtinius Arabų Emyratus, Australiją, Islandiją, Kiniją, Japoniją, Kosta Riką, Libaną. LKO ne tik išlaiko pasiektą aukštą meistriškumo lygį, bet atkakliai ieško ir randa naujų kūrybinių išteklių, džiugina originaliomis programomis, gyvomis klasikinių kūrinių interpretacijomis. Meno vadovas, smuikininkas ir dirigentas Sergej Krylov.

Vasaros festivalio programoje rugpjūčio 26 d. – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir operos solistė Justina Gringytė. Garsiausiose pasaulio scenose dainuojanti solistė atliks populiarius XIX amžiaus prancūzų kompozitorių G. Bizet, H. Berlioz, C.Saint-Saens kūrinius, kurių skambesys uždarys XVIII tarptautinį Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalį. Dirigentas Robertas Šervenikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)