„Paremti projektą „Aš Esu Tu“ „Lewben“ komanda nusprendė nedvejodama – gyventi visuomenėje, kurioje tiek vyrai, tiek moterys gali save realizuoti bet kurioje srityje, nėra utopija. Tereikia skatinti pozityvų požiūrį į mus supančius žmones, priimti skirtybes ir suprasti, kad kurti skatina ne kova dėl „savos“ tiesos ar vertybių, o gebėjimas išgirsti kitą – net ir tą, su kuriuo susitikai tik vieną kartą“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Indrė Tubinienė, „Lewben“ Marketingo ir viešųjų ryšių paslaugų vadovė.

Indrė Tubinienė

Lietuvos garbės konsulė Islandijoje prof. dr. Inga Minelgaitė ir nuotolinio moterų universiteto „WOW University“ įkūrėja bei vadovė Inga Jablonskė, pristatydamos pačių sumanytą iniciatyvą, pirmiausia kviečia į parodą Palangoje arba susipažinti su projektu ir jo ambasadorių siunčiamomis žinutėmis internete www.asesutu.org.

Inga Minelgaitė

Eksponuojamose nuotraukose – žinomi Lietuvos vyrai su savo dukromis. Tai pirmą kartą Lietuvoje inicijuotas projektas, kviečiantis atkreipti dėmesį į vis dar egzistuojančius barjerus moterims darbo aplinkoje: pasirenkant profesiją, derinant šeimą ir darbą, visuomenės nuostatas ir struktūrinius bei organizacinius barjerus darant karjerą.

Vienas projekto ambasadorių Vilius Kavaliauskas, „Lewben“ valdybos pirmininkas, verslininkas, šiuolaikinio meno mecenatas, kolekcininkas, pritardamas „Aš Esu Tu“ idėjai ir tikslui, taip pat nusifotografavo su savo dukra Marija Ona. „Noriu, kad visi mano vaikai – trys sūnūs ir dvi dukros – augtų ir gyventų Lietuvoje, kurioje jaustųsi laisvi, gerbiami ir mylimi! Be stereotipų, patyčių, pagiežos ir pykčio. Esu tikras, kad to nori visi tėčiai“, – pabrėžia V. Kavaliauskas.

„Projektu norime atkreipti dėmesį į būtinybę eliminuoti vis dar egzistuojantį profesijų stereotipizavimą ir barjerus, kurių moterų kelyje vis dar yra daugiau. Kaip? Visą pirma, skatinant įtraukų, pagarbų ir konstruktyvų dialogą. Tyrimai rodo, kad įmonės, kurių valdybose yra ir moterų, ir vyrų, pasiekia geresnių rezultatų, įskaitant ir finansinius. Visuomenės, kuriose vyrų ir moterų dalyvavimas darbo rinkoje aukštas, ekonomiškai labiau išsivysčiusios, tokios visuomenės taikesnės, o vaikų laimės indeksas aukštesnis. Todėl, mažindami barjerus moterims visavertiškai dalyvauti darbo rinkoje, laimime visi“, – įsitikinusi I. Minelgaitė.

Iniciatyvos ambasadoriais tapo ir daugelis kitų žymių šalies vyrų, tokių kaip Arvydas Macijauskas, Andrius Mamontovas, Andrius Tapinas, Gintaras Rinkevičius, Robertas Javtokas, Vladimiras Prudnikovas ir kiti. „Svarbu ne tai, kad mes žinomi, svarbiausia – mes esame tėčiai. Auginantys ar jau užauginę dukras ir puikiai suvokiantys, kad vaikų laimė priklauso nuo galimybės realizuoti save tokioje aplinkoje, kurioje potencialo nereikia švaistyti kovojant su stereotipais“, – tvirtina projekto dalyviai, sutikę, kad jų su dukromis nuotraukos būtų eksponuojamos parodoje.

Projekto „Aš Esu Tu“ nuotraukų paroda iki rugsėjo 1-osios vyks Palangos koncertų salėje, vėliau bus eksponuojama ir kituose Lietuvos miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)