Andrius Kulikauskas mielai priims sveikinimus nuo žiūrovų, o nuo scenos juos dalins ilgametis scenos kolega, aktorius Saulius Bareikis, gitaristas Gintaras Šulinskas, jaunoji atlikėja ir profesionali pianistė Justė Kazakevičiūtė kartu su kanklininke Lina Žilinskaite. Andriaus Kulikausko sukurtas dainas atliks aktorius Olegas Ditkovskis ir atlikėja Neda Malūnavičiūtė.

Progos pasveikinti Andrių nepraleis ir kompozitoriaus scenos partneriai Nijolė Narmontaitė, Vladas Bagdonas, Giedrius Arbačiauskas bei teatro „Atviras Ratas“ aktoriai (Ieva Stundžytė, Judita Urnikytė, Jonas Šarkus, Giedrius Kiela). O „Keistuolių teatro” kūrėjai Ilona Balsytė, Aidas Giniotis ir Darius Auželis kartu su šį ypatingą vakarą prie jų prisijungsiančiu Andriumi Kaniava atliks pačias gražiausias Maestro sukurtas dainas.
Keistuoliai

Andrius Kulikauskas – žinomas kompozitorius ir atlikėjas, žemaitis, buvo populiariojo aštuntojo dešimtmečio estradinio ansamblio „Vilniaus aidai“ vadovas ir muzikantas. Vėliau su Vytautu Kernagiu įkūrė garsųjį „Dainos teatrą“. A. Kulikauskas kūrė muziką filmams ir spektakliams, dažnai talkino autorinių dainų atlikėjams, akompanavo ir aranžavo begalę dainų, kūrė įvairiausius projektus.

Ne vienerius metus daug koncertavo vienas, drauge su Sauliumi Bareikiu, turėjo bendrą programą su Vladu Bagdonu, su teatro laboratorijos „Atviras ratas“ aktoriais ir Aidu Giniočiu buvo subūrę projektą „Kuli family”, buvo grupės „Adios” (A. Kulikauskas, O. Ditkovskis ir S. Bareikis) narys, sėkmingai pasirodė LRT televizijos projekte „Dainų daina“. Nuo 2017 m. maestro veiklą sustabdė negandos – iki šiol juntamos ištikusio insulto bei tarpuplaučio vėžio pasekmės.

2008 m. dienos šviesą išvydo pirmoji A. Kulikausko sudaryta dainų knyga „Pašėlęs vėjas”.

Kūrėjas yra išleidęs šias kompaktinės plokštelės: „Tu paklausyk“ (2002), „Vakaro melancholija“ (2006), „Visas aš (beveik)“ CD/DVD (2012), „Ateina Dievas“ (2018).

2009 m. muzikantas buvo apdovanotas Vytauto Kernagio vardo gitara, kuri teikiama už autentišką profesionalumą, geriausią poezijos vertimą į muzikos kalbą bei kūrybinį indėlį į dainuojamąją poeziją.

2018 m. A. Kulikauskui buvo įteiktas ordinas „Už nuopelnus Lietuvai“.

Vakaras, kuriame netrūks pačių gražiausių dainų, geros nuotaikos ir jautriausių žodžių maestro Andriui Kulikauskui, laukia rugpjūčio 1 dieną Vilniuje, muzikinio baro „Artistai“ vasaros terasoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt