Mai Ram paroda „Keturi tarpsniai“ lyg magiškas audinys, vaizduoja žmogiškąją būtį ir laiką. „Kaip gamta kinta ir pereina keturis ciklus, taip ir žmogaus gyvenimas turi keturis tarpsnius – vaikystę, jaunystę, brandą bei senatvę, kuri ištirpsta mirtyje. Šis gamtos įspūdingai suaustas audinys inspiravo mane perkelti ant medžio tai, ką seniai savyje nešiojau ir brandinau. Tikiuosi, žiūrovai pajus, jog šio audinio gija nėra tik šiapus, ji nenutrūkstamai tęsiasi į sakralią erdvę, į sąjungą su Tuo, kuris suteikė gyvenimą. Ta gija – amžinoji būtis, materijos ir sąmonės jungtis“, – parodos idėją pristato kūrėja Mai Ram.

Pradėjusi piešti būdama brandaus amžiaus, Mai Ram rodo, kad Žmogus, kaip ir Kūrėjas, – beribis. „Nuoširdžiai tikiu, kad nepaisant amžiaus, sunkumų ar trukdžių, turime leisti Kūrėjo galiai veikti per mus. Jaunystėje užgimęs vidinis impulsas piešti, šiandien subrendo ir ilgą laiką brandintos kūrybinės idėjos materializavosi“, – sako Mai Ram.
Mairam. "Branda"

Mai Ram daugybę metų visą kūrybinę energiją skyrė savo gyvenimo paskirčiai realizuoti. Jos kūryba materializuojasi įvairiais pavidalais, visas jos idėjas ir darbus apjungia vienas tikslas – sąmonės ir materijos jungtis. Mai Ram per savo kūrybines veiklas perteikia sąmonės ir materijos jungties filosofiją, atskleidžia žmoguje glūdinčią Kūrėjo jėgą. Visos kūrybinės formos, pavidalai, kuriuos pasitelkia Mai Ram savo darbuose, atspindi žmogaus kūrybinio potencialo begališkumą.

Mai Ram gimė Vilniuje, 1969 m. Jau nuo vaikystės ji kėlė egzistencinius klausimus, siekė dvasinio išmanymo bei domėjosi filosofija, psichologija, įvairiomis meno praktikomis. Noras išsiaiškinti, kaip sąveikauja mąstymas, elgesys ir kūnas, ją paskatino stoti į psichologijos studijas Maskvoje. Čia ji įgijo išsamias anatomijos, fiziologijos, psichikos, antropologijos, įvairių psichologijos šakų žinias. Vėliau keliaudama po Rytų šalis ji studijavo Rytų filosofiją ir kultūrą.

Mai Ram parodą „Keturi tarpsniai“ Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios pastato pirmame aukšte bus galima aplankyti nuo liepos 24 d. iki rugpjūčio 20 d. Atidarymo dieną, liepos 24 d., 12 val., vyks parodos pristatymas ir susitikimas su jos autore Mai Ram.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)