Ilgai sirgęs K. Westergaardas mirė miegodamas, laikraščiui „Berlingske“ sakė jo artimieji.

Iliustratorius nupiešė 12 karikatūrų, paskelbtų konservatyvaus dienraščio „Jyllands-Posten“ su antrašte „Mohammedo veidas“. Vienas iš tų piešinių išprovokavo itin didelį pasipiktinimą.

Iš pradžių iliustracijos liko beveik niekieno nepastebėtos, tačiau po dviejų savaičių Kopenhagoje prieš jas buvo surengta demonstracija, o paskui protestą pareiškė ir musulmoniškų šalių ambasadoriai Danijoje.

Vėliau, 2006 metų vasarį, pasipiktinimas peraugo į antidanišką smurtą musulmonų pasaulyje.

Su pranašo karikatūromis susijęs smurtas pasiekė kulminaciją 2015 metais, kuomet Paryžiuje įsikūrusioje satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje buvo nužudyti 12 žmonių. Šis leidinys 2012-aisiais iš naujo buvo išspausdinęs kontroversiškus piešinius.

K. Westergaardas „Jyllands-Posten“ iliustratoriumi dirbo nuo 9-ojo dešimtmečio. Pasak „Berlingske“, minėta karikatūra iš tikrųjų anksčiau buvo kartą paskelbta ir tada nesukėlė didelės kontroversijos.

Paskutiniais savo gyvenimo metais K. Westergaardui, kaip ir daugeliui kitų su šių iliustracijų skelbimu susijusių asmenų, teko gyventi saugomam policijos slaptu adresu.

2010 metų pradžioje danų policija K. Westergaardo namuose sučiupo peiliu ginkluotą 28 metų somalietį, ketinusį nužudyti iliustratorių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)