1913 m. pastatytos buvusios elektrinės (dabar ji yra Vokietijos kultūros paveldo objektas) bauhauziniame baseine opera atliekama ypatingomis sąlygomis – turo per pasaulį metu tai pirmasis ir kol kas vienintelis klimatui visiškai neutralus jos pristatymas: baseino dugne ant specialiai sukonstruotų ir išdėliotų medinių dėžių supiltas smėlis šildomas naudojant ekologišką perdirbtų medžiagų technologiją.

„Apleistas baseinas buvo viena iš vizijų galvojant apie erdves, kai planavome „Saulės ir jūros“ rodymą Venecijoje 2019 metais, – prisimena viena iš operos-performanso kūrėjų R. Barzdžiukaitė. – Tad juo labiau džiaugiamės, kad šią viziją realizuojame bauhauziniame baseine Lukenvaldėje. Ši unikali istorinė vieta ne tik dar labiau sustiprina operos koncepciją, bet ir praturtina ją naujomis reikšmėmis bei prasmėmis.“

Didžioji spektakliui reikalingų lėšų dalis surinkta Kickstarter platformoje pakvietus finansiškai paremti šį renginį. Į kvietimą atsiliepė labai daug žmonių. Finansiškai operą-performansą parėmė ir Lietuvos kultūros institutas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)