Pirmas jo grožinis kūrinys „Dama mėlynais drabužiais“ („La Dama Azul“) pasakoja apie vienuolės Marijos Chesus iš Agredos mistinius pojūčius - regėjimus ir buvimą vienu metu keliose vietose. Pasirodžius pirmajam romanui, tapo aišku, kad rašymas Javierui Sierrai – tai būdas narplioti neišspręstas praeities mįsles bei paslaptingus reiškinius.

Vunderkindas virto tikru paslapčių archeologu. „Dama mėlynais drabužiais“ sudomino daug skaitytojų, tai paskatino autorių imtis kitų paslapčių nagrinėjimo: „Tamplierių vartai“, „Egiptietiška Napoleono paslaptis“, „Paslaptingoji vakarienė“. Pastarasis romanas, į kurį pasinerti jau galėjo ir lietuvių skaitytojai (vertė Ona Žemaitienė, „Tyto alba“, 2005) jau išleistas 35-iose šalyse. Toks populiarumas rodo, jog noras įminti praeities mįsles, smalsumas paslaptims ir domėjimasis istorija - universalus dalykas, būdingas skirtingų šalių skaitytojams.

Sierra labai gerai žinomas Ispanijoje, dažnai kalba radijo laidose, pasirodo per televiziją – tad skaitytojai lengvai atpažįsta ne tik jo knygų viršelius, bet ir autorių. Jo pasaulis – slaptųjų mokslų, alchemijos, ateivių ir istorijos mįslių pinklės. Geriausiai Javieras pažįsta Egiptą, kuriame nuo 1995 m. lankėsi dažniausiai. Keliaudamas po Turkiją rado daug ginčų kėlusį Piri Reiso žemėlapį, kuris galutinai įrodo, jog Kristoforas Kolumbas pasiekė Ameriką naudodamasis navigaciniais žemėlapiais, sudarytais gerokai prieš 1492 metus, tačiau juose jau buvo pažymėtas „Naujasis Pasaulis“ bei keliai į jį.

Dažna rašytojo kelionių trajektorija - link Peru, kur jis dalyvavo archeologiniuose kasinėjimuose ieškant inkų aukso, kurį Atahualpa paslėpė, kai į Kuską atvyko ispanų konkistadoras Pizarro. Jo manymu, šventasis auksas saugomas požeminiame tunelių tinkle, kurių projektas toli gražu pranoko šešioliktojo amžiaus Andų šalies kunigų išmanymą.

Javieras Sierra gyvena Malagoje, šiuo metu darbuojasi dar prie septynių naujų knygų. Į Vilnių kartu su žmona Eva Pastor atvyksta iš Olandijos. Didžiausias rašytojo troškimas – skirti visą laiką labiausiai dominantiems dalykams: kelionėms ir rašymui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją